Nieuwe onderneming gestart? Zo verzeker jij jouw bedrijf!

Zo houd je je bedrijfspand & eigendommen veilig

818
slot op deur

Het opstarten van een nieuw bedrijf brengt verschillende verantwoordelijkheden met zich mee. In het bijzonder, wanneer je aan de slag gaat als zzp’er. Bij het oprichten van een eigen zaak ben je in dit geval als privé persoon verantwoordelijk voor eventuele verliezen, claims, enzovoorts. Reden genoeg om jezelf en je bedrijf goed te verzekeren! Je hebt hierbij de keuze uit een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het is afhankelijk van de diensten of producten die je aanbiedt, welke van beide verzekeringen het meest geschikt voor je is. Een bedrijfsverzekering dekt schade die je tijdens werkzaamheden voor je onderneming aanricht. Met een beroepsverzekering bescherm je het bedrijf tegen eventuele beroepsfouten van jezelf en medewerkers. 

Verzeker ook je bedrijfspand en inboedel 

Wanneer je een bedrijfspand huurt, is een beroeps- of bedrijfsverzekering niet voldoende. Je wilt in zo’n geval ook een grote financiële schade door diefstal uitsluiten. Dit doe je door een opstal- en inboedelverzekering af te sluiten voor het bedrijfspand. Vergelijk het met het verzekeren van een winkelpand. De opstalverzekering wordt in sommige gevallen afgesloten door de verhuurder van het pand. Informeer vooraf altijd of dit ook voor het door jou gehuurde pand geldt. 

Beveilig je bedrijfspand op verschillende manieren 

Om de kans op financiële schade door diefstal verder te verkleinen, is het raadzaam je bedrijfspand van een goede beveiliging te voorzien. Een goede beveiliging stopt niet bij de keuze voor een slot op de deur. Combineer zo’n slot bijvoorbeeld altijd met beveiligingscamera’s, waarvan de spycam een goed voorbeeld is. Deze camera zit verwerkt in een wekker of bijvoorbeeld lamp. Het maakt dat de camera nauwelijks opvalt. De spycam deze soort artikelen vind je op sitcon.

Advies over het verzekeren van je bedrijf 

Verdiep je jezelf voor het eerst in de verschillende soorten verzekeringen voor bedrijven? In dat geval loont het om hier een adviseur bij in te schakelen. Een verzekeringsadviseur kan je meer vertellen over de diverse mogelijkheden die je hierbij hebt. Welke verzekeringen zijn specifiek voor jouw bedrijf interessant? Op welke verzekeringen kun je besparen? De premie van een verzekering voor bedrijven kan soms best hoog zijn. Is het slim om de verzekering niet af te sluiten, of brengt dit grote risico’s met zich mee? Er zijn verschillende partijen die je persoonlijk advies aanbieden, wanneer je het afsluiten van een verzekering voor je bedrijf overweegt. 

Vorig artikelWat is depositosparen en wanneer is het interessant?
Volgend artikelWat is de meest efficiënte manier om je voor te bereiden op het auto theorie examen?