Inspiratie voor promotiemateriaal en gepersonaliseerde relatiegeschenken

Van bedrukte USB's tot pennen en zelfs bedrukte drones, mogelijkheden genoeg!

885
Promotiemateriaal bedrukken

Om je merk onder de aandacht te brengen en de loyaliteit van klanten én medewerkers te vergroten is het interessant om een collectie gepersonaliseerde promotieartikelen in te slaan. Hoe leuk is het bijvoorbeeld als iedereen op het bedrijf drinkt uit een mok met het bedrijfslogo erop? Er zijn nog tal van andere mogelijkheden voor het personaliseren van materiaal. We geven je een aantal suggesties.

De voordelen van promotiemateriaal

Met promotiemateriaal kun je ervoor zorgen dat je beter onthouden wordt door je klanten. Door hen een praktische giveaway met jouw logo mee te geven op bijvoorbeeld een beurs of event, bij een bestelling of als relatiegeschenk, blijf je top of mind wanneer men jouw promotiemateriaal gebruikt. De voordelen:

  • Verhoogt de naamsbekendheid
  • Kan loyaliteit van klanten vergroten
  • Sterke communicatie aan een relatief lage prijs
  • Verbetert de customer journey

Inspiratie promotionele producten

Allereerst, sterk promotiemateriaal hoeft niet per se duur of out-of-the-box te zijn. Klassiekers als pennen en notitieblokken zijn praktisch en doen het eigenlijk altijd wel goed. Bovendien passen ze bij vrijwel ieder bedrijf.

Notitieblok en pen bedrukken Gift Campaign

Bekers en flessen

De bedrukte mok behoort net als pennen en notitieblokken tot de klassiekers. Een leuke giveaway op beurzen en events. Om ze een extra touch te geven kun je ze bijvoorbeeld ook nog vullen met snoep of chocolaatjes. Daar zegt bijna niemand nee tegen!

In opkomst zijn daarnaast bedrukte aluminium en RVS drinkflessen. Erg handig om mee te nemen voor onderweg. Hoe luxer de uitstraling, hoe kleiner de kans dat de ontvanger deze weggooit.

USB sticks en computergadgets

Een USB stick bedrukken is absoluut een goede keuze. Ook dit is een product dat je niet snel weg zal gooien. Optioneel kun je er al een bestand van een bedrijfspresentatie of een introductie van een nieuw product opzetten. Andere voorbeelden van praktische computergadgets zijn draadloze muizen, USB hubs of webcam covers.

USB bedrukken Gift Campaign

Relatiegeschenken afgestemd op je bedrijf

Het kan ook interessant zijn om een relatiegeschenk te kiezen dat goed aansluit bij wat je doet als bedrijf. Zo zou je als outdoor shop kunnen kiezen voor een bedrukte paraplu of zelfs een weerstation. Een reisaanbieder kan kiezen voor een bedrukte bagageweger of reistas en een foodbedrijf voor een bedrukte schort. Of wat dacht je van een bedrukte drone voor een technisch bedrijf.

Promotiemateriaal ook in-house gebruiken

Als je toffe giveaways laat bedrukken, is het natuurlijk ook leuk om deze producten binnen het bedrijf te gebruiken. Van mokken en usb sticks tot pennen en notitieblokken, je hebt ze toch nodig, dus waarom niet met het eigen bedrijfslogo? Dat heeft een positief effect op de mentale verbintenis tussen medewerkers en het bedrijf.

Overweeg om het in-house materiaal te verwerken in een tof cadeaupakket. Zo vertelden we je eerder al in dit artikel over het vergroten van de medewerkerstevredenheid door het geven van een gift. Voor zo’n presentje hoeft het echt niet per se kerst te zijn, dat doet het altijd goed of zelfs buiten kerst nog beter!

Vorig artikelTips voor het afsluiten van bedrijfsverzekeringen
Volgend artikelBeginnerstips voor het kopen van cryptocurrency