Waar let je op bij de aankoop van kantoormeubelen?

Met deze tips zit het wel goed.

1109
Ingericht kantoor

Bij het inrichten van een kantoor heb je natuurlijk kantoormeubelen nodig. Zo ontkom je niet aan het aanschaffen van onder andere bureaus, bureaustoelen en kasten. Tussen het enorme aanbod van verschillende leveranciers is het lastig om te bepalen wat nu een goede keuze is. Hier lees je daarom vier aankooptips voor perfecte kantoormeubelen.

Ergonomie

In een kantoor worden doorgaans behoorlijk wat uren versleten. Mensen zitten lang in dezelfde houding en dat meerdere keren per week. Het is daarom belangrijk om op de ergonomie van je kantoormeubelen te letten, zodat fysieke ongemakken voorkomen worden.

Bureaustoel kopen

Voor een goede ergonomie is het ten eerste belangrijk om een goede bureaustoel te hebben die verstelbaar is. Hiermee bedoelen we niet alleen de hoogte van de zitting, maar ook de hoogte van de rugleuning en armleuningen en de hoek waarin de zitting staat. Geen werknemer is hetzelfde. Het is daarom belangrijk dat een bureaustoel voor iedereen in de juiste ergonomische houding gezet kan worden. Ideaal gezien kies je dus voor een bureaustoel waarbij:

  • De zitting verstelbaar en kan kantelen; ideaal gezien zijn je heupen net iets hoger dan je knieën wanneer je zet en staan je voeten plat op de grond.
  • De armleuningen verstelbaar zijn; zodat ze op dezelfde hoogte als het bureau afgesteld kunnen worden, waardoor de armen in een hoek van 90 graden ondersteund worden.
  • De rugleuning verstelbaal en is kantelbaar; voor een rechte rug waarbij de bolling van de rugleuning ter hoogte zit van de holling van de ruggengraat.

Langdurige werken op een laptop is vragen om rug- en nekproblemen. Daarom is het ergonomisch gezien daarnaast belangrijk dat een bureau op de juiste gezet kan worden, zodat deze gelijk is aan de hoogte van de armleuningen. Zorg dat je goede monitoren aanschaft en monitoren van computers ook verstelbaar zijn en de juiste grootte hebben. Ideaal gezien is de bovenkant van je monitor gelijk aan de hoogte van je ogen wanneer je zit. Sommige mensen vinden het daarnaast fijn om hun scherm verticaal te gebruiken, zeker als je met lange documenten werkt. De ideale grootte van je scherm is afhankelijk van de kijkafstand, waarbij te kleine schermen tot hoofdpijn kunnen leiden.


Zitten of staan?

Wat steeds vaker voorkomt in kantoren zijn zit-sta bureaus. Dit zijn bureaus die in hoogte verstelbaar zijn naar een hoogte waarop je erachter moet staan en niet langer kan zitten. Hierbij kunnen medewerkers zelf kiezen of ze zittend of staand werken. Uit relatief recent onderzoek blijkt dat staand werken tot minder rug-, nek- en schouderklachten leidt, waardoor het sterk aan populariteit wint. Staand werken is daarnaast sowieso beter voor je gezondheid omdat je meer beweegt. Het zou bovendien tot een hogere productiviteit leiden.


Duurzaam kwalitatief materiaal

Kantoormeubelen worden zeer veel gebruikt, op een bureaustoel wordt bijvoorbeeld iedere dag gezeten, jarenlang. Het is daarom van belang dat je kiest voor duurzaam materiaal van lang meegaat en niet snel beschadigd wordt. Het is bovendien makkelijk als het gemakkelijk schoongemaakt kan worden, bijvoorbeeld als er een keertje koffie overheen gaat. Duurzame materialen voor bureaustoelen zijn:

  • Leer
  • Polymeer
  • Mesh
  • Stof

Kies in ieder geval liever niet voor houten stoelen in een kantoorruimte in verband met onderhoud, werking, gevoeligheid voor schade en simpelweg de hardheid van het materiaal.

Ook voor bureaus en kasten kies je natuurlijk het best voor kwalitatief materiaal dat stevig is. Je wilt immers niet binnen een jaar alweer materialen moeten vervangen omdat de kwaliteit tegenvalt. Voelt het goedkoop of erg licht? Dan kies je beter voor een andere optie.

Een goede prijs

Uiteraard is een goede prijs van belang, niemand wil immers te veel betalen. Je wilt tegelijkertijd geen kwaliteit inleveren. Tweedehands kantoormeubelen zijn vaak een uitstekend alternatief. Als de kwaliteit in eerste instantie goed was kan het nog jaren mee en het is significant goedkoper dan nieuwe meubels. Hetzelfde geldt voor refurbished kantoormeubelen: dit zijn meubelen waar ooit iets kapot aan was en vervolgens opgeknapt zijn onder garantie.


Ga je een grote hoeveelheid in één keer kopen? Dan doe je er verstandig aan eerst een offerte op te vragen. Vaak zijn er bepaalde vormen van volumevoordeel mogelijk, waardoor je meer korting krijgt als je meer meubelen koopt. Bij kantoorinrichter Desko vraag je een vrijblijvende offerte aan en ontvang je vervolgens binnen 8 uur een offerte op maat! Vraag een offerte aan


Vorig artikelLaadpalen elektrisch auto verplicht voor bedrijven
Volgend artikelBedrijfslening nodig? Doe gratis en vrijblijvend de kredietcheck!