Tips om je kantoor in te richten

Een goede kantoorruimte zorgt ervoor dat jouw medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen.

552
kantoor verlichting

Verlichting

Door de juiste verlichting kan jouw medewerker zich beter concentreren. Betere verlichting kan namelijk zorgen voor betere prestaties. Kies voor inbouw led-spot zodat je verlichting niet te veel ruimte inneemt in je kantoor. Je kunt het beste voor helder wit kiezen. Deze kleur kan er namelijk voor zorgen dat je concentratie verbeterd. Zorg dat het licht niet te fel staat. Anders kunnen je medewerkers hoofdpijn en slaapproblemen krijgen van het te felle kunstmatige licht.

Planten

Wist jij dat planten kunnen zorgen voor meer concentratie? Daarnaast krijg je ook frissere lucht binnen, doordat de planten de lucht zuiveren. Ook staan planten leuk in het kantoor. Plaats daarom een aantal mooie groene planten in de kantoorruimtes.

Gezonde voeding 

Door gezond eten te stimuleren bij je medewerkers verminder je de kans dat je medewerkers overgewicht krijgen en onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Je kunt dit stimuleren door in de kantine gratis fruit aan te bieden. Serveer ook gezonde alternatieven tijdens de borrels in plaats van alleen chips en zoutjes. Serveer bijvoorbeeld ongezouten noten, fruit en groentesticks. Je kunt ook een keer een voorlichting organiseren over gezonde voeding voor je medewerkers.

Beweging

Door voldoende beweging verklein je de kans dat je medewerkers ziek worden. Ook voelen medewerkers zich fitter en blijer als ze voldoende bewegen. Tijdens bewegen wordt er namelijk een geluk hormoon vrijgemaakt waardoor men zich blij voelt. Veel zitten wordt ook wel ‘het nieuwe roken’ genoemd. Door verstelbare bureaus te nemen kan jouw medewerker afwisselen met staan en zitten achter zijn bureau. Daarnaast kan je fietsbureaustoelen aanschaffen, zodat je medewerker in beweging kan blijven tijdens het werk. Stimuleer je medewerkers ook om meer te wandelen, bijvoorbeeld tijdens de pauzes of plan wandelvergaderingen in. Een andere manier om je medewerkers te motiveren om meer te bewegen is door hun sportabonnementen te betalen of een deel ervan betalen door middel van bijvoorbeeld collectieve korting. Een andere optie is om hen onder werktijd tijd te geven om te sporten. Veel mensen hebben namelijk als ze klaar zijn met werken geen tijd of energie meer om te sporten. Een sportuitje met de collega’s is ook een goede teambuildingsactiviteit.

Naast deze dingen is het ook belangrijke dat je medewerkers voldoende pauzeren. Zorg ervoor dat ze pauze niet nemen achter hun laptop. Je medewerkers presteren beter als ze echt tot rust komen en voldoende pauze nemen.

Vorig artikelTips voor het inrichten van een zakelijke toiletruimte
Volgend artikelWerkstress verlichten en beter slapen? Overweeg CBD supplementen!