Simpele tips om je kantoor vrolijker, frisser en gezelliger te maken

Kleine en goedkope aanpassingen zorgen al voor een betere werksfeer.

783
Rommel kantoor opruimen

Oktober is Woonmaand en dat is misschien wel een goede reden voor een make-over van het kantoor. Dat hoeft natuurlijk niets groots te zijn, al met kleine aanpassingen creëer je een frisse look! Als je kantoor al de beauty zelf is dan kun je dit artikel natuurlijk gewoonweg skippen, maar als je wel wat orde in de chaos wilt scheppen en je kantoor een tikkeltje leuker en gezelliger wil maken dan bieden deze simpele tips wellicht uitkomst!

1.    Weg met die rommel!

Door het jaar heen verschijnt er een stapel met blaadjes hier, een ander prulletje daar, en daar wordt het natuurlijk niet overzichtelijker van. En om nu te wachten tot 1 januari om als goed voornemen je kantoor op te ruimen duurt ook nog zo lang. Plan een moment van de dag vrij om alle onnodige papieren te versnipperen, dingen op te ruimen en ongebruikte zaken als het kan weg te gooien.

2.    Weinig ruimte? Een nieuwe kast of plank!

We kunnen ons goed voorstellen dat je echt niet alles zomaar de container in kunt gooien. En in veel gevallen breidt je collectie spullen alleen maar uit. Heb je weinig opbergruimte? Dan komt een nieuwe kast van pas. En daarvoor hebben we nog een leuke tip!

Ga zelf aan het klussen en bestel vuren latten met hoekprofiel. Heb je geen ruimte voor een kast, dan bieden planken ook uitkomst. Deze plaats je wat hoger en kunnen tevens dienen als een échte eyecatcher. Het voordeel van vuren latten? Die zijn extra sterk, gaan lang mee en geven je kantoor ook nog eens een duurzamere look.

Het is sowieso best leuk om in je kantoor wat meer hout toe te voegen. We zien dit al langer terug in de interieurtrends, omdat het gewoonweg een frisse uitstraling geeft die de muren en de elektronica wat breekt. Je bestelt ze direct in de gewenste dikte en lengte, dus pak dat meetlint er maar bij en beslis waar je je nieuwe zelfgemaakte kast en/of planken gaat plaatsen.

Vuren houten planken kantoor

3.    Plaats meer planten op kantoor

Als aanvulling op bovenstaande tip doet naast hout op kantoor een beetje groen het ook altijd wel goed. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat werknemers minder vaak ziek zijn als er planten op kantoor zijn. De voorkeur gaat uit naar echte planten, maar indien het je al meerdere keren overkomen is dat ze in no-time uitsterven dan kun je natuurlijk ook voor neppers gaan. De kwalitatieve kunstplanten zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden.

4.    Upgrade je thee- en koffiekopjes

Heb je nog een mix van allerlei verschillende thee- en koffiekopjes op kantoor? Wat dacht je ervan om een nieuwe collectie aan te schaffen? Tegenwoordig kun je voor een scherpe prijs je nieuwe kopjes laten bedrukken met logo. En dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens goed voor de teamspirit!

5.    Plaats goede speakers en abonneer op Spotify

Oké, natuurlijk hoef je niet je hele kantoor te voorzien van dikke boxen. Compleet de pan uit swingen is wellicht meer iets voor het weekend. Toch is het wél leuk om bijvoorbeeld een abonnement op Spotify te nemen. Zo kunnen werknemers hun eigen playlist samenstellen en samen genieten van de muziek.

Ook dit vergroot de teamspirit en verder is al uit onderzoeken gebleken dat het kan zorgen voor een betere concentratie (dit zal overigens natuurlijk per type werk en per persoon verschillen, dus bepaal wel goed of dit bij het bedrijf past). En met kerst op komst is er toch niets leuker dan dat iedereen Christmas Songs loopt mee te neuriën? Goede speakers voor op kantoor zijn tegenwoordig helemaal niet zo duur en je hebt er veel plezier van.

Speakers kantoor

6.    Een handwarmertje voor op het bureau

Een handwarmertje? Dat is zo’n soort stressballetje dat je in heet water plaatst, waarna je er lekker in kunt knijpen en er ook nog eens warme handen van krijgt. Niet iedereen zal hier even blij van worden, maar met de koudere dagen op komst is het toch leuk om je werknemers op een grappige manier te verrassen. Ze zijn bovendien al verkrijgbaar voor minder dan een euro per stuk. Plaats er bijvoorbeeld een bij iedereen op het bureau, dan zal de ochtend in ieder geval vol enthousiasme beginnen.

Nóg meer kantoortips!

Er zijn natuurlijk nóg veel meer tips die je kunt toepassen voor het upgraden van het kantoor. Van zittende naar staande bureaus tot het toevoegen van zitzakken en het voorzien in leuke pauze-games met een biljart of dartbord. Wat is jouw favoriete kantoor upgrade tip? Wij zijn benieuwd, dus stuur ons gerust een berichtje voor de leukste aanvullingen!

Vorig artikelHoe een IT Roadmap helpt in het toekomstbestendig maken van je organisatie
Volgend artikelWaar let je op bij het kopen of leasen van een zakelijke bestelbus?