Musthaves voor ieder kantoor

Goede faciliteiten voor je werknemers zorgen voor betere prestaties.

858
kantoor benodigheden

Voor werkgevers is het van groot belang om het personeel zo goed mogelijk te faciliteren. Vaak wordt daar te gemakkelijk over gedacht, met als gevolg een hogere ontevredenheid en een hoger ziekteverzuim. Als een werkgever zijn personeel in de watten legt, is veelal de productiviteit hoger en zijn de medewerkers ook veel loyaler aan het bedrijf. Het komt de teamspirit zeker ten goede wanneer je er als werkgever voor zorgt dat de faciliteiten op kantoor in orde zijn. Dit zijn de belangrijkste musthaves voor elke kantooromgeving.

Ergonomische werkplek

Kantoormedewerkers brengen vaak een groot deel van de dag zittend achter hun bureau door. Dat heeft consequenties voor het lichaam en juist daarom is het belangrijk om op tijd te pauzeren, voldoende te bewegen en ruime aandacht te schenken een ergonomisch verantwoorde werkplekken. Denk daarbij niet alleen aan de in hoogte verstelbare tafels en stoelen, maar ook aan de ergonomische muizen en toetsenborden. Werken je medewerkers met hun eigen laptop? Zorg dan voor laptopstandaards, zodat ze met de juiste kijkhoogte werken en geen nek- en schouderblessures oplopen door langdurig een verkeerde houding aan te nemen.

Waterkoeler

Over de noodzaak van vers drinkwater kunnen we kort zijn: het is een levensbehoefte. We kunnen een aantal dagen zonder eten, maar we kunnen niet heel lang zonder water. Ons lichaam moet de hele dag door voldoende vocht binnenkrijgen en dan bij voorkeur in de vorm van water zonder verdere toevoegingen. Je kunt een watercooler kopen om in die behoefte te voorzien. Als het apparaat direct op de werkplek beschikbaar is, zullen mensen eerder geneigd zijn voldoende te drinken. Ze worden er immers continu aan herinnerd doordat ze de waterkoeler zien staan. Op de website Watercooler-online.nl vind je verschillende modellen van dergelijke apparaten. Je kunt er bovendien direct de bijbehorende flessen met bronwater kopen. Zacht en verfrissend, bovendien laag in natrium en met veel waardevolle mineralen.

Plexiglas schermen

Tegenwoordig is het houden van voldoende afstand ook een belangrijke factor. Op kantoor is afstand niet altijd goed te houden, daarom zijn er plexiglas schermen in de markt om de werkplekken onderling van elkaar te scheiden. Je hoeft als werkgever echt niet meteen de boel ingrijpend te verbouwen of een nieuwe indeling te bedenken. Je kunt volstaan met het plaatsen van die schermen op de plekken waar de afstand een probleem vormt. Zo realiseer je een simpele en elegante oplossing.

Vorig artikelSmartRope review: Ideale manier van thuis cardiotraining te doen?
Volgend artikelWaar op letten bij het kopen van een toetsenbord voor intensief gebruik?