Kleine handige investeringen voor je kantoorpand

Snel vergeten, maar zeker niet onbelangrijk.

1095
bureau met macbook

Wat heb je nu helemaal nodig om kantoor te kunnen houden? Bureaus, stoelen, computers met accessoires, een printer en dan ben je een heel eind. Toch? Jawel, maar er zijn zeker nog een aantal andere items die zeker van pas kunnen komen op kantoor en de investering waard zijn. We zetten er een paar op een rijtje.

Steekwagen en verhuishondjes

Misschien lijkt het in eerste instantie geen nuttige investering om een steekwagentje of een verhuishondje (een plankje met wielen) aan te schaffen. Echter zal dit in de praktijk handiger blijken dan verwacht. Steekwagentjes zijn namelijk het perfecte hulpmiddel om zonder moeite het lichaam al teveel te belasten spullen te verplaatsen op kantoor. Denk bijvoorbeeld alleen al eens aan al die zware dozen vol printerpapier. Die kun je uiteraard ook zelf dragen, maar waarom zou je ze één voor één verplaatsen als je er ook meerdere tegelijk mee kunt nemen zonder zelf te hoeven tillen met behulp van een goedkope steekwagen? Daarnaast kunnen steekwagentjes en verhuishondjes ook zeker goed van pas komen bij verhuizingen. Niet alleen maak je het jezelf hiermee een stuk gemakkelijker, je werkt ook nog eens op een ARBO-verantwoorde manier.

Whiteboard

Het aanschaffen van een whiteboard kan ook een goede investering zijn. Deze kun je bijvoorbeeld inzetten bij een presentatie voor je klanten of als planningsbord voor jezelf of je medewerkers. Whiteboards bestaan in veel verschillende formaten en zijn daardoor veelzijdig in te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een klein persoonlijk whiteboard in plaats van kleine post-its. Dat is nog duurzamer ook. Wil je het groter aanpakken, dan kun je kiezen voor een whiteboard op een standaard of zelfs whiteboard-magneetfolie om een stuk muur mee te bedekken. Whiteboards zijn ook beschikbaar met een print erop om op een overzichtelijke manier een planning of agenda bij te kunnen houden.

stofzuiger

Stofzuiger en schoonmaakmiddelen

Waarschijnlijk zijn een stofzuiger, stoffer en blik en andere schoonmaakmiddelen niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je kantoorpand gaat inrichten. Echter zijn dit wel items die je zeker op enig moment nodig gaat hebben. Waar gewerkt wordt, zullen ook altijd kleine ongelukjes gebeuren waarbij een stofzuiger of stoffer en blik goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld eens aan een plantenpotje dat omvalt, een pak koffie dat naast de machine valt of een berg kruimels van de getrakteerde appelflappen. Immers, wanneer je klanten of collega’s wilt ontvangen, is het wel zo prettig en professioneel als je kantoor er netjes en schoon uitziet.

Voetensteun

Een voetensteun is misschien wel een van de minst spannende aankopen voor jouw kantoor, maar het is er wel een waar je veel baat bij kunt hebben. Voetensteunen dragen namelijk bij aan een goede en prettige zithouding achter het bureau. Door je werkplek goed in te richten, kun je ervoor zorgen dat je minder lichamelijke klachten gaat ervaren na een lange dag achter het bureau zitten. Voetensteunen kun je al voor een relatief klein bedrag kopen.

Een zithoek

Wil je een informele plek creëren waar je een-op-een met jouw klant of collega kunt zitten? Richt dan een kleine zithoek in. Dit is een ideale plek om ontspannen een zakelijk gesprek te kunnen voeren. Je maakt een zithoek gemakkelijk door het plaatsen van een bankstel of twee fauteuils en een klein tafeltje. Kies voor meubels die bij de uitstraling van jouw bedrijf passen en passend zijn voor de ruimte waarin je ze plaatst. Kleed het zithoekje nog wat verder aan met wat kussens en een plant om hem wat gezelliger en meer afgeschermd te maken.

Vorig artikelHoe maak je wettelijk correcte facturen?
Volgend artikelWaarom kiezen voor hostingpartij Argeweb?