Hip én duurzaam: hergebruik oude kantoormeubelen

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn

1336
open kantoorruimte met kantoormeubels

Kan jouw kantoor wel een opknapbeurt gebruiken, maar zie je het niet zitten om hier veel geld in te investeren? Geen probleem, want met tweedehands kantoormeubelen tover jij voordelig je huidige interieur om in een nieuw paleis. Van het opknappen van je eigen meubels tot het aanschaffen van kwalitatieve tweedehands meubels en zelfs het verkopen van je huidig kantoormeubilair, met deze tips heb je voor weinig tijd én geld een nieuwe inrichting.

Waarom tweedehands meubels kopen?

Investeren in meubels, zeker voor een groot kantoor, is vaak een flinke hap uit de portemonnee. Zonde eigenlijk als je erover nadenkt, want er zijn genoeg meubels in omloop die kwalitatief nog goed zijn. Ben je je oude interieur zat? Ruil ze dan simpelweg om tegen ander kantoormeubilair.

Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij een kantoorspecialist als Albeka of Desko. Naast nieuwe meubels verkopen ze ook tweedehands meubels. De voordelen:

  • Goedkoper dan nieuwe meubels
  • Duurzaam, want waarom zou je nieuwe kopen als er tweedehands nog zoveel goeds in omloop is
  • De poten en steunen van kantoormeubelen worden vaak uitgerust met aluminium profielen. Dit soort tweedehands kantoormeubelen is extra interessant omdat aluminium niet roest en dus lang mee gaat.

Een kijkje nemen in het aanbod van Albeka is zeker de moeite waard, omdat je er tweedehands bureaustoelen, vergadertafels en nog veel meer vindt – en dat in grote voorraad. Zij kopen namelijk op bij bedrijven, waardoor je jouw vernieuwde kantoor in één stijl kan houden.

Ruil je huidige meubels om en verdien je nieuwe interieur terug

Als je nieuwe meubels wilt, dan zit je vaak met de oude meubels opgescheept. Je kunt ze naar de vuilnisbelt brengen, een Marktplaats avontuur starten óf ze simpelweg omruilen tegen een nieuw interieur. Overweeg dat laatste, dat is wel zo handig en duurzaam.

Koop je je tweedehands interieur bijvoorbeeld bij Albeka, dan kun je daar ook een inkoopspecialist optrommelen. Ze beoordelen je huidige meubels en geven je een gratis waardebepaling. De opbrengst kun je dan weer investeren in een nieuwe omgeving. Hier kun je de gratis waardebepaling aanvragen.

Oude kantoormeubelen

Zelf kantoor opknappen

Houd je ervan om creatief bezig te zijn? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je huidige kantoormeubilair een opknapbeurt geven. Schuren en verven doet vaak wonderen. Richt vervolgens je kantoor op een andere manier in en je herkent je oude kantoor niet meer. Een likje verf op de muur doet ook vaak wonderen.

Zorg dat de look en feel past bij de identiteit van je merk. Zo krijgt iedereen op kantoor meer herinneringen bij het merk en bouw je aan de brand identity. 

Laatste tip, zeker doen: fris je kantoor op met groen

Om je kantoor een nog duurzamere uitstraling te geven, fris je je kantoor op met wat groen. Uit onderzoek van Wageningen Universiteit is namelijk gebleken dat men beter functioneert en minder snel ziek wordt als er planten op de werkplek staan. Bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit.

Wil je je kantoor opknappen en ben je op zoek naar inspiratie en advies. Hier vraag je gratis productadvies aan.

Lees ook: Waar let je op bij aankoop van kantoormeubelen?

Vorig artikelThuisstudie doen? 3 flexibele aanbieders met een groot cursusaanbod!
Volgend artikelWat is goedkoper? Freelancer of iemand in loondienst aannemen?