Iets voor jou? Thuiswerken onder een tuinoverkapping!

Werken in de buitenlucht kan stress verminderen en slaap verbeteren.

961
Tuinoverkapping thuiswerken Verasol

Door de coronamaatregelen moeten we indien mogelijk zoveel mogelijk thuiswerken. Heb je het binnen wel gehad en zoek je naar een andere inspirerende omgeving om te werken, maar wel aan huis? Dan is een tuinoverkapping ideaal!

En niet alleen om als kantoor te gebruiken natuurlijk, maar ook om heerlijk te relaxen tijdens vrije dagen en zwoele zomeravonden. Tja, wat wil je nog meer? We vertellen je meer over de mogelijkheden van een tuinoverkapping.

Waarom een tuinoverkapping?

Een tuinoverkapping, ook bekend als veranda of (terras)overkapping, zorgt ervoor dat een deel van je tuin overdekt is. Wel zo gemakkelijk, want je weet maar nooit wanneer de regen gaat losbarsten. Zo heb je ook meteen geen last meer van vallende bladeren en stof.

Je kunt een tuinoverkapping als verlengstuk van je huis installeren, of juist in een ander deel van je tuin. Hij leunt op palen en kan van de bovenkant bezet worden met glas, zodat hij extra veel zonlicht doorlaat. Eventueel kun je ook de zijmuren dichtmaken.

Overigens hoef je de overkapping niet zelf te installeren, er zijn genoeg bedrijven die tuinoverkappingen bieden met optionele montage. Een goed voorbeeld is aanbieder Verasol. Hier kun je de overkapping helemaal op wens laten samenstellen.

Tuinoverkapping thuiswerken

Thuiswerken onder tuinoverkapping

Soms is het gewoon fijn als je even in een andere omgeving kan werken. Vooral tijdens de warmere dagen is een thuisoverkapping hierbij ideaal. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan buiten werken ten opzichte van binnen werken:

  • Men ervaart gemiddeld minder stress bij buiten werken
  • Het werkt creativiteit verhogend en geeft minder sleur
  • Het heeft een positief effect op het slaaprite
  • Je krijgt meer frisse lucht binnen

Bovenstaande heeft er onder andere mee te maken dat zonlicht stofjes aanmaakt waardoor je je gelukkiger en minder gestrest gaat voelen. Op lange termijn ontwikkelen mensen die regelmatig buiten zijn gemiddeld gezien minder hart- en vaatziekten.

Tuinoverkapping kopen

Tuinkamer als alternatief

Vind je het minder prettig dat je tuinoverkapping open wanden heeft? Dan kun je kiezen voor een tuinkamer. Bij tuinkamers zijn alle wanden afgesloten, bijvoorbeeld met aluminium delen of met (glazen) schuifwanden en deuren.

Eerder vertelden we je al over de voordelen van zo’n thuiskantoor. Je kunt er in alle rust en privacy werken, en dat in je eigen thuisomgeving, maar met wat extra groen om je heen. Diverse ondernemers geven daarbij aan dat ze meer het gevoel hebben van ‘naar je werk gaan’ in vergelijking met binnenshuis werken.

Heeft je thuiskantoor een eigen toilet en toegang? Dan kun je als zelfstandig ondernemer de btw aftrekken van de belasting.

Tuinkamer tuinkantoor

Tuinoverkapping of tuinkamer inrichten

Waar moet je op letten bij het inrichten van je tuinoverkapping of tuinkamer? Een aanrader is het (laten) installeren van een heater. Zo heb je te allen tijde een aangename temperatuur. Ook voor een tuinkamer is een warmtebron al snel nodig, omdat ze niet volledig geïsoleerd zijn.

Zonwering kan daarnaast uitkomst bieden, zeker bij een glazen dak. Hierbij kun je kiezen of je deze handmatig of elektrisch bediend. Aan de zijkant of voorkant zou je optioneel screens kunnen hangen.

Vergeet daarnaast de verlichting niet. Laat bijvoorbeeld LED-spots inbouwen. Zo geniet je ook nog als je moet overwerken of gewoonweg aan het relaxen bent onder je heerlijke overkapping of in je nieuwe tuinkamer!

Veranda thuiswerken overkapping
Vorig artikelNew10: snel & betrouwbaar je zakelijke financiering aanvragen
Volgend artikelWat is depositosparen en wanneer is het interessant?