Hoe rust je de toiletten van je bedrijf goed uit?

Bernard legt uit waarom dit voor 88% van de werknemers het welzijn op het werk bevordert.

581

Net als in het dagelijks leven is het naleven van de hygiëneregels essentieel op het werk. De risico’s van blootstelling aan giftige chemicaliën en biologische verontreinigingen kunnen namelijk hoog zijn. Daarom moet de werkgever zorgen voor doeltreffende sanitaire voorzieningen om zijn of haar werknemers te beschermen en klanten een kwalitatief onthaal te bieden. Om de gezondheid en het welzijn te bevorderen, moet hij of zij persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen gebruiken. Bovendien maakt het doorvoeren van hygiënemaatregelen het mogelijk de risico’s op beroepsziekten en -infecties beperkt. Temeer daar een goede hygiëne op het werk het merkimago van een bedrijf weerspiegelt.

Waarom is het nodig om kwaliteitsapparatuur te hebben voor de sanitaire voorzieningen in het bedrijf?

Een bedrijf, ongeacht tot welke activiteitssector het behoort, moet zijn klanten en werknemers praktische en kwalitatieve sanitaire voorzieningen aanbieden, zoals de toiletten. Deze toiletten moeten goed worden onderhouden en in perfecte staat zijn. Bovendien bevordert dit voor 88% van de werknemers indirect het welzijn op het werk. Wat klanten betreft, ze willen graag etablissementen met onberispelijke sanitaire voorzieningen bezoeken. Daarnaast is het in deze tijd van gezondheidscrisis belangrijk om jezelf te beschermen. Het in acht nemen van hygiëne en netheid zijn de kwalificatiecriteria van een bedrijf. Klanten zullen er immers niet aan denken om terug te gaan naar een instelling waar ze de sanitaire voorzieningen twijfelachtig vinden.

Essentiële apparatuur waar je op moet letten om kwaliteit te hebben

De kwaliteit van een bedrijf hangt strikt af van de manier waarop het zorgt voor een goede hygiëne. Vooral in de toiletten, omdat deze plek door de meeste klanten en medewerkers wordt bezocht. Wanneer ze de staat van de toiletten zien, vormen mensen zich een beeld van het bedrijf. Het is daarom van cruciaal belang dat de toiletten schoon zijn en goede voorzieningen hebben.

Toiletpapier

In een kwaliteitsbedrijf moet de locatie van de toiletrol netjes en handig zijn. De rol moet namelijk uitgerust zijn met een goede wc-papierroller. De rol toiletpapier mag in geen geval achteloos op de spoeling worden geplaatst. Opdat het niet nodig is om vaak in te slaan, moet het papier bovendien een grote capaciteit hebben en vooral van goede kwaliteit zijn. Op de website van Bernard vindt u een selectie van kwaliteits toiletpapier.

Handzeep

Het handen wassen moet gebeuren onder een lopende kraan en met zeep. Het is een essentieel aspect van hygiëne op de werkplek. Een waardig bedrijf moet in zijn pand voorzien zijn van goede toiletaccessoires. Net als bij het gebruik van de toiletpapierhouder is een zeepdispenser voor wandmontage erg praktisch. De zeep die in deze sanitaire apparaten wordt geplaatst, zorgt voor een betere hygiëne en gebruik.

Handdoek of handdroger

Aangezien het handen wassen moet worden gevolgd door afdrogen, is het installeren van een handdoekdispenser essentieel. Hiervoor zijn er drie keuzes. Ofwel dispensers voor gevouwen papier of rolpapierdispensers. Beide zijn gemakkelijk te gebruiken. Er zijn ook handdoekdispensers van textiel. Deze zijn milieuvriendelijker en kunnen worden hergebruikt.

De prullenbak

Dit accessoire speelt een belangrijke rol bij het naleven van de hygiëneregels. Door al het afval te verzamelen, garandeert het netheid. Een prullenbak voor vrouwelijk gebruik is discreter. Hij heeft een handmatige of contactloze opening, hierdoor kan afval netjes worden verwijderd.

Vorig artikelOpties: interessant, leerzaam en vol potentie
Volgend artikelWat jij moet weten voordat je een website maakt