Hoe een IT Roadmap helpt in het toekomstbestendig maken van je organisatie

Met een IT Roadmap laat je bedrijfsdoelen aansluiten op het grotere doel van je organisatie.

777
IT roadmap organisatie

IT beheer is iets waar veel ondernemers zo min mogelijk mee bezig willen zijn. Toch is IT niet iets dat je links kunt laten liggen. De IT infrastructuur is de aorta van een organisatie en het is dus ontzettend belangrijk dat organisaties nadenken over de toekomstbestendigheid hiervan. In de wereld waarin we tegenwoordig leven, met zeer snel veranderende technologische ontwikkelingen, zien we steeds vaker dat organisaties deze ontwikkelingen niet meer kunnen bijbenen. Het opstellen van een IT Roadmap biedt hiervoor de oplossing. 

Het doel van een IT Roadmap

Met de groei en impact die IT heeft op een organisatie is het ontzettend belangrijk te weten waar een organisatie naartoe gaat. Hoe zorg je ervoor dat je de meest optimale IT omgeving hebt? Dit lijkt een makkelijke vraag, maar niets is minder waar. Een IT Roadmap helpt jouw organisatie om de juiste IT omgeving te realiseren en maakt het mogelijk om bedrijfsdoelen aan te laten sluiten op het grotere doel van je organisatie.

IT Roadmap opstellen

IT Roadmap opstellen

Waar begin je met het opstellen van een IT Roadmap? De eerste stap is het inventariseren van de huidige IT infrastructuur, veel bedrijven hebben hier al een hoop informatie over beschikbaar. Daarna is het van belang dat er gesproken wordt met werknemers. Uit deze twee stappen wordt duidelijk:

  • hoe de huidige werkprocessen lopen;
  • welke uitdagingen er zijn;
  • welke problemen er zijn/voorzien worden;
  • hoe de beveiliging is geregeld;
  • wat de doelstellingen zijn en welke rol IT hierin speelt/gaat spelen.

Dit onderzoek leidt tot bevindingen van waaruit een plan van aanpak opgemaakt kan worden.

Hulp bij nodig? Kies ervoor je IT beheer uit te besteden

Het opstellen van een IT Roadmap kan tijdrovend zijn en daardoor hoge kosten met zich meebrengen. Toch is het een belangrijk onderdeel om de toekomstbestendigheid van jouw organisatie in kaart te brengen.  IT beheer uitbesteden biedt hiervoor de oplossing. Partijen zoals full service provider 2ICT zijn hierin zeer ervaren en helpen jouw organisatie graag met het opstellen van een IT Roadmap. Zij stellen een advies, plan van aanpak en een investeringsbegroting op en kunnen ondersteunen bij het bepalen van de vervolgstappen.

Vorig artikelDe 3 meest onderschatte marketingkanalen
Volgend artikelSimpele tips om je kantoor vrolijker, frisser en gezelliger te maken