3 tips voor de ultieme focus bij vervelende werkzaamheden

Nooit meer afgeleid terwijl je thuis werkt.

875
Man achter laptop verveeld

Ondernemen is erg leuk en spannend. Jammer genoeg zijn er ook dingen die veel ondernemers minder fijn vinden. Denk aan contracten opmaken of het papierwerk voor de belastingen invullen. Vervelende werkzaamheden, maar wel werkzaamheden waar je over het algemeen focus voor nodig hebt. In dit artikel geven we je graag drie tips om de ultieme focus te behalen om snel je vervelende werkzaamheden te kunnen afronden. 

1. Zeg tijdelijk vaarwel aan allerlei notificaties

Het is zo verleidelijk om direct je mobiel bij de hand te nemen als je ziet dat je een appje of een andere notificatie hebt. Wie weet stuurde een vriend(in) wel een grappig berichtje of werd je getagd in een leuke foto. Als je iets doet wat je niet leuk vindt, dan is het extra fijn om even te scrollen door je sociale media, maar voor je het weet ben je een half uur aan het scrollen en heb je weer niets gedaan! Daarom is het een goed idee om applicaties te downloaden die ervoor zorgen dat je niets anders kan doen dan focussen. Zo is er een erg handige browserapplicatie die ‘Cold Turkey’ heet. Hierbij geef je alle websites aan waar je tijdelijk niet op mag kijken van jezelf en je kiest erna een aantal uren. De hele periode lang blokkeert Cold Turkey je als je bijvoorbeeld even Twitter wil checken! En nee, je computer opnieuw opstarten helpt niet. Ook op je mobiel kun je ‘social media blocking’ apps downloaden, zoals Freedom en Moment. 

2. Investeer in goede noise cancelling headphones

Het is lastig om je volledig te focussen als je op de achtergrond je kind hoort zingen of de wasmachine hoort piepen terwijl je thuis aan het werk bent. Kwalitatieve noise cancelling headphones kunnen hierbij helpen. Deze filteren het omgevingsgeluid weg door middel van een antigeluid. Zo geniet je van heerlijke stilte. Je kunt de noise cancelling functie ook combineren met goede muziek. Koptelefoons van Skullcandy, Sony en Bose staan erom bekend erg goede kwaliteit aan te bieden. Zet een playlist op met muziek waarvan je energie krijgt of zoek op Spotify ‘brain waves’ muziek op; dit zijn bepaalde geluiden waardoor je beter gaat focussen. 

3. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt 

Niets vervelender dan net in een lekkere flow zitten en merken dat je pen leeg is of dorst hebben, waardoor je even naar de keuken moet. Elke kleine pauze kan je flow verstoren. Zorg er dus voor dat je altijd de belangrijkste dingen bij de hand hebt. Je iPhone of Samsung oplader, een grote fles water, een rekenmachine, genoeg pennen, de oplader van je laptop, een snackje, noem maar op. Als je alles bij de hand hebt, kun je echt vlammen! 

Veel succes! Wij hopen dat je je goed kunt focussen voor je vervelende werkjes! 

Vorig artikelWaarom zakelijk motorrijden het overwegen waard is qua tijd en geld
Volgend artikelVOF of twee eenmanszaken: wat is verstandig als je samen een bedrijf start?