Glazen tuinkamer kantoor als verlengstuk van het huis

Onder een overkapping kun je afwisselend werken en relaxen.

540
Glazen overkapping Metalura

We hebben het al vaker over de vele opties van de tuinkamer gehad. Een unieke ruimte in eigen tuin waar je helemaal tot rust komt en ongestoord kan werken. Wanneer je tuin wat kleiner is of je simpelweg geen zin hebt om steeds door de tuin te moeten lopen, dan kun je ook kiezen voor een tuinkamer als verlengstuk van je huis.

Overkapping aan het huis

Een overkapping is een multifunctionele ruimte waar je zowel kunt werken als gezellig kunt genieten. Dat maakt deze ruimte multifunctioneel. Je kunt op deze manier immers snel je laptop van tafel halen en de tafel dekken voor een hapje en een borreltje. Om die reden kiezen veel mensen soms liever voor een overkapping als tuinkamer in plaats van een losstaande tuinkamer.

Een prachtig glassysteem

Wil je wel graag van de tuin genieten, zonder in de kou te zitten? Kies dan voor een glazen overkapping. Dit ziet er echt prachtig uit en je hebt aan drie kanten uitzicht. Zo heb je het gevoel alsof je werkelijk in je tuin zit. Je kunt zelfs het dak van glas laten maken, eventueel met een uitschuifbaar dak, zodat je in de zomer het zonnetje op je bol hebt.

Afwerken met zonwering

Een glazen overkapping is mooi, maar als je aan het werk bent kan op sommige momenten de zon wat vervelend op je scherm schijnen. Je kunt je overkapping daarom laten afwerken met zonwering, zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant. Zo geniet je op ieder moment van de dag en in ieder seizoen van een perfect te regelen lichtinval.

Overkapping die past bij je huis

Je kunt met een standaard bouwpakket aan de slag gaan voor het maken van een overkapping. Als je heel handig bent dan kun je ook zelf je creativiteit loslaten en er iets moois van maken. In de meeste gevallen besteden mensen het liever uit. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Metalura, voor een overkapping die tot in de puntjes op maat wordt gemaakt. Je kiest uit tal van opzetten en RAL-kleuren, zodat de glazen overkapping perfect aansluit bij je huis.

Glazen tuinkamer Metalura

Functionele meubels met uitstraling

De kantoor overkapping wil je natuurlijk ook comfortabel inrichten. Standaard bureaustoelen zijn niet altijd de mooiste keuze voor een glazen tuinkamer waar je afwisselend wil werken en relaxen. Gelukkig zijn er tegenwoordig prachtige kantoorstoelen op de markt. Van bijzondere designs met leren bekleding tot comfortabele stoffen designerstoelen in iedere kleur die je je maar bedenken kunt.

Aankleden met accessoires

Ook accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken. Als je een eigen bedrijf hebt dan is het leuk om bijvoorbeeld de kleuren van jouw huisstijl terug te laten komen in de accessoires. Laat een mok bedrukken met jouw logo en zet er pennen in. Zorg voor voldoende planten, dat past erg goed onder een glazen overkapping. Zo is jouw tuinkamer kantoor niet alleen een verlengstuk van het huis, maar ook van de tuin!

Vorig artikelVoordelig nieuwe laptop scoren tijdens Black Friday!
Volgend artikelKorte workation Nederland? Overweeg een hotel!