Efficiënter ondernemen in de bouw door verbeteren van werkomstandigheden

Tips voor bouwbedrijven om werknemers te stimuleren

1060
bouwbedrijf tips stimuleren werknemers

Werknemers die happy zijn, in goede werkomstandigheden werken en zo min mogelijk stress hebben, zijn het meest productief, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Heb je een eigen bouwbedrijf? Dan kun je op verschillende manieren het geluk van werknemers stimuleren. In dit artikel geven we tips specifiek gericht op bedrijven in de bouw. 

Relaxte lunches in comfortabele schaftwagens 

Op de bouw is het vaak zwaar fysiek arbeid verrichten. Tijdens de lunches is het goed voor werknemers om comfortabel van hun boterham te kunnen genieten. En dan is het zeker geen ideale situatie als men op een schraal stoeltje in de buitenlucht moet zitten met een zelf meegenomen koelbox met eten en drinken. 

Beter is het om een comfortabele schaftwagen aan te schaffen, deze heb je in verschillende groottes vanaf zes personen. Ze zijn bovendien verkrijgbaar met extra opties, zoals elektrapunten, aanrecht, koelkast, extra opslagruimte, et cetera. 

Ook een gaskachel is fijn voor in de winter. Je kunt schafwagens eenmalig aanschaffen en beveiligen met anti-inbraaksysteem, zodat je hem ’s nachts veilig op de bouw kan laten staan. 

Ongezien naar eigen toilet 

Als je met je bouwbedrijf aan een groot project bezig bent, dan kan een sanitaire unit ook zeker uitkomst bieden. Wel zo fijn als je werknemers zich niet hoeven te verstoppen in de bosjes. Voor kleinere projecten kun je uiteraard aan de bewoner(s) vragen om het toilet te gebruiken, maar een eigen unit is wat dat betreft zeker een luxe voor je werknemers. 

Koffiepauzes en weersomstandigheden 

Zijn je werknemers hard aan het werk en liggen ze op schema? Met een extra koffiepauze scoor je zeker punten. Ook als het bijvoorbeeld extreem koud of warm buiten is, dan zal het ze zeker motiveren als ze iets eerder naar huis mogen. Tevens motiveert het om bij extreme weersomstandigheden en buitenwerk samen de werktijden te herbekijken (bijvoorbeeld vroeger beginnen tijdens een hittegolf). 

Bouwbedrijf tips

Overweeg om erkend leerbedrijf te worden 

Als je jonge werknemers de kans biedt om werken en leren te combineren, dan is de kans groot dat je een gemotiveerde werknemer hebt. Bovendien laat dat vanuit jou als bedrijf zien dat je vakmanschap wilt garanderen en stimuleren (zowel naar je werknemers als je klanten toe). Het wekt sympathie op en werkt als een goede basis voor de toekomst van je bedrijf.  

Stimuleer productiviteit 

Natuurlijk hoef je je medewerkers niet constant van koffiepauzes en andere beloningen te voorzien, want het werk gaat boven alles. Bovenstaande zaken zijn echter motivators en kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat je medewerkers productiever zijn én minder vaak ziek worden, waardoor je er uiteindelijk zelf voordeel bij haalt. Zij blij, jij blij! 

Vorig artikelBeleggen door goud en zilver op rekening te kopen: goed idee?
Volgend artikelReview Informer boekhoudprogramma: focus op innovatief boekhouden