Een nieuwe kantoorruimte? Zo maak je hem ready to settle!

Zorg voor een goede basis en kleed sfeervol af.

536
Kantoorruimte verbouwen

Heb je onlangs een nieuwe kantoorruimte aangekocht en is het tijd voor een make-over? Zoals we weten is het belangrijk dat je je er goed voelt, dat het een comfortabele plek is waar je met liefde heel wat uurtjes doorbrengt. In dit artikel geven we je een aantal tips om rekening mee te houden bij het decoreren en inrichten van je nieuwe kantoorruimte.

Een goede basis voorkomt latere irritaties

Je kunt een kantoor nog zo mooi aankleden, maar wanneer de muren vervallen zijn, de vloer aan vervanging toe is of de klink bijna van de deur afvalt dan is het toch echt tijd voor een upgrade. En dat is misschien een investering van geld, maar wel een waar je heel veel plezier van hebt. Een goede werkomgeving zorgt voor inspiratie en motivatie, wat er indirect toe leidt dat je die investering nogal eens gemakkelijk zou kunnen terugverdienen. Het voorkomt dat je je gaat irriteren aan bepaalde elementen in de ruimte.

Bovendien ga je liever aan de slag vóórdat je al die kasten, bureaus en computers geïnstalleerd hebt, want later veranderingen aanbrengen kost je alleen maar meer tijd en moeite. Maak een to-do list van basiszaken en denk bijvoorbeeld aan de volgende:

  • Vloerverwarming plaatsen / verwarming wegwerken
  • Gaten in muren herstellen en de muren verven
  • Vloer vervangen: overweeg vloerbedekking, tegels, laminaat of alternatief
  • Deuren herbekijken, eventueel klink vervangen en/of slot plaatsen
  • Verlichting op juiste plek installeren, eventueel plafond vervangen met spotjes
Kantoor schilderen

Een goede keuken bevordert productiviteit en werksfeer

Eten en drinken moeten we allemaal en het belang van een goede kantoorkeuken voor de motivatie en de productiviteit van jezelf en medewerkers is dan ook al meerdere keren in onderzoek aangetoond. Niet alleen omdat het erg fijn is dat je op een comfortabele en hygiënische manier je maaltijden kunt bereiden, maar ook omdat dat praatje bij het keukenblok goed is voor de werksfeer. Daarnaast kunnen jullie met het hele kantoor lunchen zonder in een krakkemikkige ruimte te zijn.

Sommige ondernemers zien een professionele en mooie design keuken als een extraatje, anderen zien hem dan ook niet onterecht als een musthave. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Goergen Keukens. Zij zijn gek op een uitdaging en daar kun je dus je keuken dusdanig laten personaliseren dat hij ook nog eens perfect bij de huisstijl van je bedrijf past. Je kunt er een gratis inspiratieboek aanvragen.

Design keuken kantoor

Ergonomische kantoormeubelen voorkomen lichamelijke klachten

Hè, ziet je kantoor er prachtig uit en dan blijk je van die bureaustoelen te hebben die er elke avond voor zorgen dat je met rugpijn op de bank ligt. Of zo’n bureaublad dat net niet de juiste hoogte voor je is waardoor je krampen in je nek krijgt. Ergonomische kantoorinrichting is eerder noodzaak dan luxe. De ergonomie van meubelen is dan ook absoluut iets op te letten bij het inrichten van het nieuwe kantoor.

Optioneel zou je kunnen kiezen voor flexibele werkplekken, een trend die tegenwoordig steeds populairder wordt, vooral onder moderne bedrijven. Denk er wel goed over na of dit bij de bedrijfscultuur én bij de medewerkers past. Vraag hen eventueel naar hun mening, want zij zijn degenen die er gebruik van moeten maken.

Planten kantoor

Planten verbeteren de gemoedstoestand

Op B2B2C.nl hebben we al vaker het aangetoonde positieve effect van planten op kantoor benadrukt. Het zorgt voor een positievere gemoedstoestand en een aangenamere werkomgeving, dat is bewezen. Het verhoogt de luchtvochtigheid en zorgt gemiddeld gezien voor zo’n 20% minder ziekteverzuim. Kortom, een kleine investering met een groots effect. En het staat ook nog eens mooi!

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker de groene plantenwand terug. Het straalt milieubewustzijn uit en geeft een prachtig effect. Daarnaast dragen ook overige aankleding en accessoires bij aan een goed gevoel op kantoor. Implementeer bijvoorbeeld de kleuren van je huisstijl in de accessoires en geef medewerkers ook de vrijheid om zelf toffe ideeën aan te dragen. Zo gaan jullie voor een fantastisch nieuw kantoor waar jullie je allemaal op je gemak voelen.

Vorig artikelDigital nomad trend: tips om te werken vanuit je caravan of camper!
Volgend artikelTips voor beginnende interim managers