Een groene kantooromgeving voor een gezonde werksfeer!

Een groene werkomgeving zorgt voor meer creativiteit en minder verzuim.

767
Maxifleur kantine kantoorplanten

Groen, groen en nog meer groen, wat ons betreft een aanrader voor de kantooromgeving. Niet alleen omdat het een sfeervolle uitstraling geeft, maar ook omdat het de creativiteit en de gezondheid van iedereen ten goede komt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werknemers minder gestrest zijn, minder vaak ziek zijn én creatiever zijn wanneer er planten op kantoor zijn. Kortom, genoeg redenen om je kantoor te vergroenen!

Minder ziekteverzuim, meer creativiteit

De resultaten van onderzoeken wijzen dezelfde richting uit: planten op kantoor hebben een positief effect op werknemers en op hun resultaten. Zo werd in een onderzoek van Washington State University geconcludeerd dat werknemers gemiddeld 12% sneller reageren op computertaken met planten in de omgeving.

Onderzoek uit Noorwegen bracht naar voren dat zelfs het ziekteverzuim omlaag gaat als er een plantje op het bureau staat. Werknemers zijn creatiever en voelen zich meer thuis in een groene omgeving, omdat het zorgt voor een huiselijke en gezonde sfeer.

Echte planten versus kunstplanten

Maakt het dan nog uit of het gaat om echte planten of neppers? Wanneer de kunstbomen nauwelijks van echt te onderscheiden zijn dan is de feeling hetzelfde. Natuurlijk produceren deze geen gezonde lucht, maar van de andere kant biedt het wel weer uitkomst voor mensen die allergisch zijn voor planten.

Een ander voordeel aan kunstplanten is natuurlijk het onderhoud. Je hebt er geen omkijken meer naar en ze staan er altijd lekker groen bij. Als je dus geen zin of tijd hebt om de planten bij te houden dan bieden kunstplanten een prima alternatief!

Fris ook de buitenruimte op

Wanneer je ook een buitenomgeving bij het kantoor hebt dan is het ook zeker interessant om het daar lekker groen te maken. Een fijne omgeving waar werknemers de pauzes door kunnen brengen. Ook hier kun je optioneel kiezen voor kunstplanten voor buiten.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het aanbod van Maxifleur, specialist in kunstplanten. Deze bieden echte eyecatchers die nauwelijks van echte planten te onderscheiden zijn!

Maxifleur heeft onder meer kunstplanten voor het creëren van de perfecte entree, alsook de ontvangsthal. Daar shop je ook meteen de mooiste plantenbakken bij. Of geef het kantoor een update met planten als bamboe, agave, bonsai, eucalyptus of olijf. Want dat is nóg een voordeel van kunstplanten: hoe tropisch ze ook zijn, ze overleven in alle weersomstandigheden!

Doe inspiratie op: een greep uit de collectie van Maxifleur.

Maxifleur kantoorplanten
Maxifleur kantoor
Maxifleur vergaderruimte kunstplanten
Vorig artikelTips voor een efficiënt magazijn
Volgend artikel4 tips voor een goede vergadering