Bedrukte vlaggen: een creatieve manier van promotie!

Voor buitenvlaggen kun je tegenwoordig een 'vlaggenabonnement' nemen.

829
Bedrukte vlaggen drukken zakelijk

Zoek je naar creatieve manieren om je bedrijf onder de aandacht te brengen? Overweeg dan eens om een vlag te laten bedrukken. Een leuke toevoeging voor bij de entree van je onderneming, maar ook ideaal voor op evenementen. We vertellen je over de mogelijkheden en waar je op moet letten bij het ontwerp.

Vlaggen bedrukken met logo

Je vlag bedrukken met logo is een slimme manier om je merk naar voren te brengen. Door het weersbestendige materiaal zijn ze goed in te zetten als buitenreclame. Door het toevoegen van je logo creëer je herkenbaarheid. We geven je een aantal tips voor het ontwerpen van je vlag.

1.     Vorm en formaat kiezen

Vlaggen kun je kopen in allerlei vormen. Van het standaard vlagformaat tot langwerpige vlaggen en ook spandoeken. Laat je een vlag bedrukken, dan is het aan te raden om vooraf al te kijken welke formaat en vorm je wilt. Zo kun je het design perfect afstemmen.

Vlag zakelijk bedrukken

2.     Houd het simpel

Het is slim om je design zo simpel mogelijk te houden. Aangezien een vlag wappert is het niet handig om er te veel informatie op te plaatsen. Ga dus bij voorkeur alleen voor je logo met kleuren in de huisstijl. Bij een grote vlag voor een evenement kun je optioneel kiezen voor een korte boodschap van enkele woorden.

3.     Focus op je huisstijl en pas aan op de locatie

Pas het design van je vlag perfect aan op de rest van je huisstijl. Ga dus niet ineens met andere kleuren werken. Houd bij de achtergrondkeuze wel rekening met de locatie van de vlag. Plaats je hem bijvoorbeeld in de buitenlucht, dan zal een lichtblauwe achtergrond minder goed opvallen. Gebruik je tekst? Zorg dat je deze groot laat drukken. Daarnaast is de factor binnen of buiten gebruiken belangrijk. Buitenvlaggen worden vaak gemaakt van wat duurder en steviger materiaal. Gebruik je ze alleen voor binnen? Kies dan voor materiaal voor binnen om voordeliger uit te zijn.

4.     Maak je bestand op in hoge resolutie

Wanneer je online vlaggen bestelt dan is het belangrijk dat je een bestand aanlevert in hoge resolutie. Controleer altijd de aanleverspecificaties van de betreffende aanbieder. Overigens bieden de meeste online aanbieders ook opmaakmodellen. Hierbij kun je een template downloaden en die invullen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je qua bestandsindeling goed zit.

Overweeg een vlaggenabonnement

Helaas is het niet te voorkomen dat buitenvlaggen door weer en wind op den duur beschadigen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld scheuren en kapot waaien. Dat is natuurlijk geen sterk visitekaartje.

De aanbieder MijnReclamevlag heeft hier een oplossing op bedacht: het Vlaggenabonnement. Hierbij ontvang je voor een vast bedrag per jaar direct een nieuwe vlag wanneer de jouwe door weersomstandigheden kapot is gegaan. Zo hoef je nooit meer met spoed nieuwe vlaggen te kopen, wel zo gemakkelijk.

Het toffe is dat je bij zo’n abonnement een gratis eerste ontwerp krijgt aangeleverd. Daarnaast komen ze de nieuwe vlag steeds ophangen en voeren ze de oude vlag af. Scheelt jou heel wat tijd en gedoe.

Vlaggen bedrukken
Vorig artikelWanneer is het huren van IT-apparatuur een goede zet?
Volgend artikelTip: via dit studenten uitzendbureau vind je ambitieuze werknemers