Bedrijfspand budgetvriendelijk in een nieuw jasje? Overweeg gevelbekleding!

Je kunt ook kunststof gevelbekleding in houtlook kiezen.

1040
houten gevelbekleding

Met gevelbekleding zorg je voor een unieke uitstraling aan het bedrijfspand. Zeker wanneer de huidige gevel niet meer de gewenste looks heeft is het interessant om gevelbekleding te overwegen. Zo hijs je je pand in een nieuw en eigentijds jasje op een budgetvriendelijke manier. Gevelbekleding is in verschillende materialen verkrijgbaar. We vertellen je over de mogelijkheden en voordelen per soort.

Wanneer gevelbekleding plaatsen?

Allereerst, wanneer plaats je gevelbekleding. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De belangrijkste aanleiding is een huidige gevel die er niet meer fris uitziet. Moet je de hele gevel vervangen, dan brengt dat vaak hoge kosten met zich mee. Gevelbekleding is een budgetvriendelijke oplossing!

Bovendien kun je met gevelbekleding alle kanten op. Van een industriële aluminium look tot een duurzame uitstraling met houten bekleding. Ook kunststof is een mogelijkheid.

Zo’n mooie, nieuwe gevel heeft ook nog bijkomende voordelen. Zo beschermt het je pand tegen weer en wind. De oorspronkelijke gevel loopt minder snel schade op en de nieuwe gevel is vaak onderhoudsvriendelijk. Bovendien zorgt gevelbekleding voor een isolerende werking. Dat kan je ook nog eens besparen op de energierekening.

Houten gevelbekleding

Een duurzame houtlook is tegenwoordig erg populair. Qua houtkleuren en texturen heb je ruime keuze. Je kunt ze horizontaal, verticaal of zelfs schuin laten plaatsen. Hout ziet er volgens velen gewoon echt gaaf uit, maar heeft wel als nadeel dat het relatief veel onderhoud vergt tegenover alternatieve materialen. Hout kan namelijk gaan rotten en moet om de paar jaar geschilderd of gebeitst worden.

Tip is om te kiezen voor gevelbekleding hout met een hoge duurzaamheidsklasse. Dit wordt gespecificeerd van 1 tot 5, waarbij klasse 1 het meest duurzaam is. Hoe duurzamer de bekleding, hoe langer de levensduur. Zo kan je nieuwe gevel tot zeker 25 jaar meegaan.

Duurzame gevelbekleding plaatsen

Kunststof gevelbekleding

Als je op zoek bent naar de meest onderhoudsvriendelijke gevelbekleding dan is kunststof een goede keuze. Het is gemakkelijk schoon te houden, gaat tientallen jaren mee en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Hiermee is het tevens mogelijk om de houtlook na te bootsen.

Ook hier is kwaliteit overigens belangrijk. Goede kunststof bekleding is zo bewerkt dat deze een minimale opname van vocht heeft. Op die manier blijven de panelen vrij van barsten en scheuren.

Aluminium gevelbekleding

Met aluminium creëer je een industriële look, waardoor het uitstekend past bij tal van bedrijven. Het is licht in gewicht, maar is wel sterk genoeg om opgenomen te worden in de constructies van gebouwen. Je hebt keuze uit matte, semi-matte en glanzende afwerkingen in vrijwel iedere gewenste kleur. Met behulp van poedercoating is het zelfs mogelijk om een houten of marmeren uitstraling te creëren.

Aluminium valt onder duurzame gevelbekleding. Het is een van de meest voorkomende materialen op aarde en is in hoge mate recyclebaar. Bovendien heeft het een zeer lange levensduur, waardoor je er zonder veel onderhoud jarenlang plezier van hebt. Je kunt de platen simpelweg schoonhouden met wat water en een zachte spons of doek.

Diverse varianten gevelbekleding

Hierboven hebben we de meest voorkomende soorten gevelbekleding genoemd. Tegenwoordig zien we ook steeds meer alternatieven, waaronder de groene gevels. Hierbij worden gevelplaten bedekt met kleine mossen en (vet)planten. Deze duurzame wanden nemen CO2 op en zetten dit om in zuurstof. Erg mooi en duurzaam, maar hierbij loop je wel meer risico op groter onderhoud en kosten. Overweeg daarom goed of dit voor jouw bedrijfspand geschikt is.

Vorig artikel3 tips voor het afsluiten van een zakelijk telefoonabonnement
Volgend artikelZo haal je meer leads uit jouw website