3 tips om meer ontspanning te halen uit je werkpauze

Het is goed voor de creativiteit om de werkplek even te verlaten.

589
Tips ontspanning werkpauze

Tijdens een lange werkdag is het verstandig om voldoende pauze te nemen. Je wil aan het einde van de dag natuurlijk ook nog productief en creatief zijn. Het is dan goed om echt even te ontspannen en niet te veel bezig te zijn met werk. Om ervoor te zorgen dat je deze ontspanning ook echt krijgt zijn hieronder 3 tips om je daar bij te helpen.

Verlaat je werkplek

Om echt even een pauze te kunnen nemen van je werk is het goed om je vaste werkplek even te verlaten. Na een aantal uur zit je waarschijnlijk met de volle aandacht bij het werk, ondanks dat de motivatie misschien niet meer optimaal is. Wanneer je ook op deze plek gaat lunchen is de kans groot dat je al het werk wat nog gedaan moet worden continue in je achterhoofd hebt. Dit werkt natuurlijk niet ontspannend. Sta daarom even op en ga naar een andere omgeving toe. Op die manier is het makkelijker om even ergens anders aan te denken en niet te veel met werk bezig te zijn. Bovendien zal je merken dat je productiviteit en creativiteit verhoogd zullen zijn na deze pauze. Ook is de neiging om toch nog even wat werk af te maken of een mailtje te beantwoorden niet aanwezig.

Speel een spelletje

Een andere manier om echt even te kunnen ontspannen in de werkpauze is het spelen van een spelletje. Je kan bijvoorbeeld met collega´s een potje gaan tafelvoetballen of poolen om even niet met werk bezig te zijn. Grote kans dat de band met collega´s hier alleen maar beter van wordt en dat het werk weer oppakken na dit spelletje een stuk gezelliger zal zijn. Mocht je toch liever in je eentje pauze nemen, dan zijn er genoeg spelletjes die je alleen kan spelen. Online heb je een ruime keuze aan spellen, van kaartspellen tot weddenschappen. Zo kun je een wedje leggen op die voetbalwedstrijden die na je werk op televisie zijn of even een potje roulette spelen. Om hier de juiste plek voor te vinden kan je een kijkje nemen op Online bookmakers Nederland.

Werkpauze tips ontspanning

Kom in beweging

Wat de productiviteit en creativiteit nog meer kan bevorderen is even in beweging komen. Na een paar uur achter je bureau is de motivatie soms ver te zoeken. Om deze motivatie weer terug te krijgen komt wat actie goed van pas. Ga bijvoorbeeld een rondje lopen met collega´s of stap desnoods even op de fiets voor een kort ritje. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je minder stress hebt en waarschijnlijk een beter humeur krijgt van de frisse lucht. Als je de mogelijkheid hebt om even te sporten is dit natuurlijk ook een goed idee. Wellicht kun je wel een sportief spelletje spelen met collega´s. Tijdens deze beweging is het verstandig om even afstand te nemen van het werk en je telefoon bijvoorbeeld op stil te zetten. Zet een lekker muziekje op en zorg voor genoeg ontspanning voordat je weer aan het werk gaat.

Vorig artikelDuurzaam beroep? Zo vind je een duurzame (freelance) functie!
Volgend artikelTips voor het verduurzamen van de productiehal