LAATSTE ARTIKELEN

Personeelstekort in restaurants: tips voor effectiever werken

0

Nu de horecagelegenheden eindelijk weer open zijn, hebben diverse restaurants te kampen met een ander probleem: personeelstekort. Meer dan eens worden openingstijden aangepast wegens onvoldoende capaciteit. Hoe zorg je er als restaurant voor dat je wel kunt blijven draaien? Mogelijk kunnen de volgende tips daaraan bijdragen.

Meer focus op time management

In plaats van je helemaal rot te rennen, loont het bij veel ondernemingen om juist het time management eens onder de loep te nemen. Welke tijd gaat er onnodig verloren aan bepaalde klussen en hoe kun je dit optimaliseren?

Zo kan bijvoorbeeld kwalitatieve apparatuur bijdragen aan meer effectiviteit, iets dat in sommige restaurants nog wel eens ontbreekt. Denk aan een goede groentesnijder, een grotere oven of kookpitten voor meer capaciteit. Dit zijn eenmalige investeringen die zich vooral op termijn zullen terugbetalen.

En zijn jullie bijvoorbeeld een uur bezig om de bestellingen netjes in het magazijn te zetten? Koop steekwagens en werk een grotere lading ineens weg. Lang bezig om alle borden op tafels op te ruimen? Kies dan voor serveerwagens. Denk eens na over welke processen nu lang duren en hoe bepaalde hulpmiddelen bij kunnen dragen om de tijdsduur van deze processen te verkorten.

Daarnaast zijn ook goede systemen van belang. Een handmatige manier van bestellingen opnemen? Gekoppelde softwaresystemen, waarbij bestellingen direct naar de bar of keuken gaan, zijn een stuk handiger. Hiermee kan veel tijd bespaard worden en dat scheelt alweer in het aantal benodigde werknemer.

Evalueer, leer en stel processen bij

Personeel staat de hele dag op de werkvloer en zij merken dan vaak ook als eerste wat wel en niet goed gaat, alsook wat beter kan. Het is daarom slim om dagelijks even een kort momentje samen te zitten om te evalueren. Gebruik de input van werknemers om processen beter te laten verlopen. Daarbij: werknemers die zich gehoord voelen zijn vaak ook nog eens tevredener over hun baan.

Jullie kunnen bijvoorbeeld ook nadenken over de looproutes. Mogelijk is het restaurant dusdanig ingericht dat de looproutes niet optimaal zijn. Of is de keuken een chaos en loopt iedereen door elkaar. Kijk waar je kunt optimaliseren.

Verder zou je ook de menukaart eens onder de loep kunnen nemen. Zijn er gerechten die nauwelijks verkocht worden? Schrappen! Dat scheelt ook weer in inkoop en het maakt het gemakkelijker voor de bediening en voor de keuken. Mogelijk blijf je hierdoor ook minder vaak met te grote inkoop zitten, waardoor je minder hoeft weg te gooien en het mes aan meerdere kanten snijdt.

Tips personeelstekort restaurant

Nieuw personeel aantrekken

De horeca is flink geraakt door de coronamaatregelen en daarnaast is dat personeelstekort nog groter geworden door de opkomst van flitsbezorgdiensten. Hier liggen de gemiddelde  lonen hoger, net als bij de GGD (vaccineren), waardoor veel jongeren ervoor kozen een andere baan te nemen. Uiteindelijk zien we dus dat dat personeelstekort in restaurants mede te danken is aan de relatief lage lonen (ergens anders kan men meer kan verdienen).

Hoge lonen bieden doet het altijd goed, en om snel veel nieuwe kandidaten aan te trekken kan helpen om een vacature uit te zetten met daarin de vermelding van het salaris, dat dan overigens wel hoger moet zijn dan gemiddeld. Daarvoor is het van belang dat je berekent of die investering in nieuw personeel oplevert wat je zou willen. Kijk daarbij niet alleen naar het financiële plaatje, maar ook naar de service die je hierdoor aan klanten kunt bieden (waardoor ze bijvoorbeeld ook op termijn terug willen blijven komen).

Als ondernemer geld lenen voor privédoeleinden? Zo werkt het!

0

Als ondernemer loop je in financieel opzicht een groter risico dan wanneer je ergens in loondienst bent. Immers, je bedrijf kan failliet gaan en in dat geval zit je met een flinke financiële strop. Geldverstrekkers weten dat natuurlijk ook. Daarom is het voor ondernemers vaak een stuk lastiger om een lening voor privédoeleinden te krijgen, dan wanneer je ergens in loondienst bent. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de risicoanalyse die aan een lening ten grondslag ligt. Onmogelijk is het overigens niet, want ook voor ondernemers bestaan prima mogelijkheden voor het afsluiten van leningen.

Specifieke eisen

Iedereen met een vast inkomen boven een bepaalde grens kan geld lenen door een persoonlijke lening afsluiten. Juist bij ondernemers wringt hier echter meestal de schoen. Je hebt immers als ondernemer meestal geen stabiel inkomen. De omzet van je bedrijf kan fluctueren en dit wordt beschouwd als de basis van jouw inkomen. Het maakt daarbij niet zo veel uit of jij jezelf elke maand een vast bedrag toebedeelt of niet. Het gaat er uiteindelijk om dat jouw bedrijf financieel gezond moet zijn. Daarom gelden voor ondernemers specifieke eisen als het om leningen gaat. Je moet bijvoorbeeld tenminste drie jaar zelfstandig ondernemer zijn en je moet met behulp van de jaarrekeningen kunnen aantonen welke omzet je gerealiseerd hebt. Je eigen vermogen mag niet negatief zijn of een dalende lijn vertonen. Dit geldt eveneens voor het werkkapitaal van je bedrijf.

Leendoel

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit, heb je hier over het algemeen een specifieke bedoeling mee. Je hebt bijvoorbeeld geld nodig voor een nieuwe auto of om een verbouwing  mee te financieren. Bij het afsluiten van de lening moet je altijd specificeren waarvoor je het geld wilt gaan gebruiken. Eén van de redenen voor het hanteren van deze procedure is dat op deze manier kan worden vastgesteld of je het geld ook daadwerkelijk voor privédoeleinden gebruikt. Het is namelijk niet toegestaan om een persoonlijke lening aan te wenden voor financieringen binnen je onderneming. Hier wordt ook op gecontroleerd.

Gunstige rente

De rentestanden zijn momenteel gunstig, maar kunnen uiteraard wel behoorlijk fluctueren. Bovendien geldt dat de rente doorgaans lager wordt wanneer je het geld voor langere tijd leent. Hoe langer de looptijd van de persoonlijke lening, hoe lager de rente. Maar dit houdt uiteraard wel in dat je gedurende een langere periode aan het afbetalen bent.

Neem verantwoordelijkheid en kies voor duurzame kunststof verpakkingen

0

Als ondernemer die zelf producent is van producten is het nadenken over verpakkingen van cruciaal belang. Niet alleen wil je graag dat je producten op een goede manier en vooral schadevrij geleverd worden, maar ook wordt de maatschappelijke roep om duurzame verpakkingen steeds groter. Hoe kun je daarmee aan de slag, zeker wanneer je producten momenteel verpakt worden met gebruik van kunststof?

Een groen en positief imago

Steeds meer mensen zijn bezig met besparen en dan niet alleen in de financiële zin, maar ook vanuit duurzaamheidsperspectief. Het wordt daarom lang niet altijd meer gewaardeerd als je je producten in een harde plastic verpakking levert. Consumenten beginnen dat langzaam gek te vinden. Door te kiezen voor een duurzame manier van het verpakken van je producten zorg je er daarom voor dat je klanten een positief gevoel overhouden aan je producten. Hierdoor kun je direct een streepje voor nemen op je concurrenten. Bovendien is het natuurlijk ook simpelweg een manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en draag je als bedrijf je steentje bij aan een beter milieu.

Duurzaam kunststof

Het is echter niet altijd mogelijk om je producten in bijvoorbeeld een kartonnen verpakking te verschepen. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen of vloeibare materialen. Hierbij wordt nog steeds vaak gekozen voor het gemak en betrouwbaarheid van kunststof. Wist je echter dat, hoewel kunststof vaak als vervuilend wordt gezien, wel degelijk op een duurzame manier ontwikkeld kan worden? Daarmee is de consensus dat kunststof slecht is voor het milieu niet altijd terecht.

Feit is wel dat om kunststof op een duurzame manier te produceren veel expertise nodig is. Bedrijven die hiervoor oplossingen hebben bedacht hebben dan ook absoluut de toekomst en er is veel vraag naar. Wat zijn dan manieren waarop kunststof duurzaam geproduceerd kan worden?

  • Ten eerste kan kunststof geproduceerd te worden zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen in de productie, maar door de productielijn te voorzien van zelf opgewekte energie.
  • Door de infrastructuur van het bedrijf efficiënt en modern in te richten kan een significante hoeveelheid energie bespaard worden bij de productie van kunststof.
  • Uiteraard hoeft kunststof daarnaast niet volledig opnieuw vervaardigd te worden, maar kan het ook gemaakt worden door het recyclen van gebruikte materialen. Dit zorgt er niet alleen voor dat er een nuttige oplossing is voor gebruikte kunststoffen, maar ook dat er minder kunststof in de natuur terecht komt.

Spuitgieten is de toekomst voor kunststof verpakkingsmaterialen

Spuitgieten is een manier van kunststof producten, waarbij niet alleen duurzaamheid, maar ook een hoge kwaliteit van producten centraal staat. Bij deze methode kunnen hoge volume worden geproduceerd terwijl ondertussen het energieverbruik geoptimaliseerd wordt. Hierdoor wordt kunststof dus zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Deze methode kan gebruikt worden voor verschillende soorten kunststof materialen, zoals polyethyleen, polypropyleen, maar ook duurzaam composteerbaar biomateriaal.  Wanneer je dus grote volumes kunststof verpakkingen nodig hebt voor het verpakken van jouw producten, dan is het slim op om zoek te gaan naar een gespecialiseerd spuitgietbedrijf dat bovendien gebruikt maakt van gerecyclede materialen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. Uiteraard kun je dit vervolgens ook laten vermelden op je verpakkingen om te laten ziet dat je ondanks de noodzaak voor kunststof wel aan milieu gedacht hebt, dit versterkt het verantwoorde imago van je bedrijf.

In de zomer werken met kinderen thuis, hoe houd je ze bezig?

0

Kinderen thuis in de zomer en de verveling slaat toe

Zeker nu het zomervakantie is zijn veel kinderen natuurlijk thuis, bovendien besluit soms ook de kinderopvang ineens te sluiten vanwege het warme weer, zo bleek eerder in de maand juli. Begrijpelijk natuurlijk, maar toch onhandig wanneer je daar niet op gerekend hebt, maar wel een aantal videomeetings vanuit huis moet houden.

 Voor je kinderen natuurlijk een prachtige tijd met veel vrijheid, lekker weer en spelen. Als werkende, maar ook zeker als ondernemer, is het echt doorgaans niet mogelijk zelf ook zes weken vrij te nemen. Daardoor moet je ondertussen gewoon werken en kun je je kinderen niet constant bezighouden, met ze op vakantie gaan of andere dingen ondernemen. Het resultaat is, zeker wanneer de zomervakantie op zijn einde gaat lopen, verveling. Door de ‘thuiswerkrevolutie’ zullen we dat allemaal meer gaan merken.

Educatief speelgoed de perfecte ‘oplossing’

Heb je echter wel eens gedacht aan educatief speelgoed? Hier kunnen je kinderen zich urenlang mee bezighouden, terwijl ze ondertussen ook echt iets leren. Spelenderwijs leren kan eigenlijk voor alle leeftijdsgroepen. Zo is een spelletjestafel met verschillende spellen leuk voor kinderen van 3 tot 12 jaar, maar is er ook speciaal buitenspeelgoed peuter vriendelijk gemaakt. Hierbij leert je peuter bijvoorbeeld te balanceren of de motoriek te oefenen. Ongetwijfeld urenlang speelgoed en ook nog eens heel erg nuttig!

Een van onze favorieten echter, we zijn namelijk ervaringsdeskundigen, zijn grote lego blokken. Dit zijn grote zachte blokken die je op alle mogelijk manieren kunt stapelen. Zo kunnen ze simpelweg een stapel maken, maar ook een heus kasteel, een huis, of een levensgroot lego poppetje. Enorm goed voor de creativiteit van je kind, terwijl ze zich ondertussen enorm vermaken door hun bouwideeën hierop bot te vieren. Stiekem is het voor jezelf ook eigenlijk nog wel erg leuk en roept het de nodige nostalgische gevoelens op. Zoals gezegd, we zijn ervaringsdeskundigen. Daag je kinderen uit, wie kan het mooiste kasteel bouwen of wie bouwt de hoogste toren?!

Uitdaging is het sleutelwoord

Uiteraard kun je op allerlei manieren je kinderen op een leuke manier bezighouden. Dé oplossing voor het voorkomen van verveling is echter om ze constant uit te blijven dagen. Dit kan ook door simpelweg een potje te voetballen, ze een zo groot mogelijke hut te laten bouwen van handdoeken of ze beestjes laten zoeken in de tuin. Het belangrijkste echter: geniet er vooral van dat je kinderen vaker thuis zijn in de zomer!

Voordelen van elektrische scooters voor ondernemers

0

Elektrisch vervoer kent al een aantal jaren een enorme opmars. Zeker nu de brandstofprijzen door het dak gaan wordt er steeds meer gezocht naar goedkopere alternatieven. De elektrische auto blijft daarin onbetwist de meest gekozen oplossing, zeker zakelijk, maar ook de elektrische scooter of e-scooter verkopen stijgen snel. Deze zie je steeds vaker bij bijvoorbeeld bezorgdiensten, verhuurbedrijven, maar ook bij kantoorpersoneel.

Betaalbaar alternatief voor de elektrische auto

Vaak wordt er bij de keuze voor duurzaam vervoer enkel gedacht aan elektrische auto’s. Een belangrijk voordeel van een elektrische scooter ten opzichte van een elektrische auto is dat deze simpelweg veel goedkoper zijn. Prijzen variëren grofweg tussen de €1.500 en €6.000. Voor elektrische auto’s betaal je eenvoudig het tien- of misschien wel twintigvoudige. Rijd je veel kilometers, dan is een elektrische auto vanwege de grotere actieradius een betere keuze. Maar als jij of een werknemer binnen pakweg 30-40 kilometer van de zaak woont is een elektrische scooter veel voordeliger.

Belangrijk is wel dat je voor het rijden van zowel een elektrische snorfiets als een elektrische bromfiets een AM-rijbewijs nodig hebt.

Geen laadinfrastructuur of parkeerterrein nodig

Daarnaast dien je voor elektrische auto’s laadpalen te installeren bij je bedrijfspand of thuis. Openbaar laden kan ook, maar qua gemak en kosten is dat niet interessant op de lange termijn. Bovendien moet je voor auto’s natuurlijk ook voldoende parkeerplaats hebben.

Bestaat je ‘vloot’ echter grotendeels uit snorfietsen en/of brommers? Dan is een fietsenstalling voldoende. Bovendien hoeft een elektrische scooter niet opgeladen te worden aan een laadpaal, maar ‘gewoon’ via het stopcontact. Bij veel modellen kun je zelfs de accu eruit halen en deze binnen aan het stopcontact opladen. Gemiddeld is een elektrische scooter in vier tot vijf uur weer opgeladen en de gemiddelde actieradius is zo’n 50 tot 60 kilometer.

Geen files!

Dan nog een ander belang voordeel, sinds de coronapandemie weer wat afgezwakt is lopen de (snel)wegen in Nederland namelijk weer vol. Dit met files tot gevolg, wat de reistijd aanzienlijk verlengt. Met een elektrische snorfiets rijd je echter simpelweg op het fietspad, terwijl dit voor een elektrisch bromfiets ook geldt buiten de bebouwde kom. Ondanks dat een bromfiets maximaal ‘slechts’ 25 kilometer per uur rijdt en een bromfiets 45, zou dit alsnog wel eens een sneller vervoersmiddel kunnen zijn dan de auto. Een elektrische fiets biedt natuurlijk dezelfde voordelen, maar vergt nog steeds fysieke inspanning en kan leiden tot bezweet aankomen op je werk. Bovendien is de aanschafprijs vergelijkbaar. Een elektrische bromfiets is sneller dan weer vergelijkbaar met een speed pedelec, die doorgaans aanzienlijk duurder zijn.

Weinig onderhoud en lage ‘running costs’

Nu zou je natuurlijk kunnen zeggen dat dit ook geldt voor een ‘gewone’ scooter die rijdt op benzine. Belangrijk is echter dat een elektrische scooter significant minder onderhoud nodig heeft, omdat er simpelweg minder roterende delen zijn. Omgerekend kost het rijden van een elektrische scooter bovendien ongeveer €1 aan elektriciteit per 100 kilometer, waar het rijden van een ‘gewone’ scooter momenteel ongeveer €7 per 100 kilometer kost.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Dan is er voor ondernemers nog een extra voordeel bij het kopen van een elektrische scooter, namelijk dat de aankoop hiervan mogelijk onder de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek valt. Dit betekent dat je een deel van de investering direct af mag trekken van je winst, waar je een scooter normaal gesproken in vijf jaar afschrijft. Dit geldt in 2022 voor investeringen tussen de €2.401 en €332.994.

InvesteringKIA
Onder of gelijk aan €2.4000%
€2.401 – €59.93928% van het investeringsbedrag
€59.940 – €110.998€16.784
€110.999 – €332.994€16.784 verminder met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de €110.998
Meer dan €332.9940%
Bron: Belastingdienst 2022

Ook de verzekering, accessoires en een helm zijn aftrekbaar van de winst. Interessant voor ZZP’ers of een VOF dus!

MIA en Vamil niet meer van kracht

Ga je op internet op zoek naar de voordelen van elektrische scooters voor ondernemers, dan zul je onmiddellijk een aantal belastingvoordelen tegenkomen. Dit betreffen met name de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hierdoor is het mogelijk een flink percentage van de investering af te trekken van de winst. Helaas zijn deze regelingen in 2022 niet meer geldig voor elektrische snorfietsen en elektrische brommers. Deze geldt enkel nog voor zogeheten speed pedelecs (of high speed e-bikes).

Welke elektrische scooter kopen?

Nu is natuurlijk de vraag welke elektrische scooter dan te kopen. Zeker als je meerdere elektrische scooters tegelijk koopt wil je natuurlijk een goede keuze maken, zonder dat het te veel geld kost. In een nieuwe markt als deze is het nog wel eens lastig om objectieve onderzoeken te vinden. Gelukkig heeft de ANWB een onderzoek gedaan naar de beste elektrische scooters onder de €2.000 (inclusief BTW). Het riep hierbij de IVA E-GO S4 uit tot de beste keuze. Deze kost inclusief rijklaar maken, kenteken en BTW op moment van schrijven €1.899 via Voordeelscooters.nl, een winkel die bovendien voordelige accessoires biedt als pakketdeal.

Waar let je op bij het laten realiseren van een goede website?

0

We hebben al vaker gehamerd op het belang van een goede website, zowel qua vindbaarheid als gebruiksvriendelijkheid. Mensen zoeken immers steeds vaker online naar diensten en producten. Kortom, een goede website zorgt ervoor dat je de bedrijfsresultaten kunt verbeteren. Maar waar let je op bij het (laten) realiseren van een goede website? Bureau Mindworkz, voor webdesign Deurne en omgeving, geeft op hun eigen website een aantal handige tips. Hieronder hebben we er een aantal voor je samengevat en aangevuld.

Kies voor een maatwerk website

Websites die rollen niet van de lopende band, het is echt maatwerk. Zo moeten de functies en content afgestemd worden op de gebruikersgroep. Een goede website die verbindt vraag en aanbod. Dat maakt een doordachte strategie wenselijk. Zelf beginnen ze daarom altijd met het in kaart brengen van de doelen van de website: wie is de ideale klant en welke acties dienen zij te ondernemen. Nadat deze basis staat kan er pas effectief aan het design begonnen worden.

Vervolgens gaat de realisatie van start. Met een site die tot in de kleinste puntjes doet wat hij moet doen, waarbij het er niet alleen mooi uitziet, maar waarbij ook alles technisch in orde is voor een positief effect voor de zoekmachine ranking. En zoals ze vervolgens aangeven: ‘De ‘auto’ is nu voor jou gebouwd, nu mag je er zelf mee gaan rijden. Je krijgt rijles en indien wenselijk wordt de auto tussentijds opgevoerd.’

Ga voor een gebruiksvriendelijk CMS

De techniek van je website moet een ondersteunende rol spelen voor het bereiken van je doelstellingen. Als je kiest voor een gebruiksvriendelijk CMS dan wordt het behalen van die targets vaak gemakkelijker. Dat komt omdat je op die manier zelf aanpassingen kunt doen. Daarnaast zijn bepaalde Content Management Systemen beter geschikt om snelle veranderingen door te voeren.

Bijvoorbeeld WordPress, waar Mindworkz zelf op focust, wat eigenlijk altijd geschikt is voor vrijwel alle soorten websites. Zij kiezen er dan ook voor om zich enkel en alleen te richten op dit systeem. Door voor een webdesign bedrijf te gaan wat specifiek ergens specialist in is, weet je zeker dat er veel expertise binnen het bedrijf aanwezig is.

Gebruiksvriendelijk CMS

Zorg dat ook de achterkant in orde wordt gemaakt

Een website kan er nog zo mooi uitzien, en nog zo’n aantrekkelijke content bevatten, maar als je website aan de achterkant niet in orde is dan is dat eigenlijk dweilen met de kraan open. Zonde van je investering. Bij een goede website mag niet vergeten worden om deze te optimaliseren voor zoekmachines, zowel in de backend als in de frontend. Je mag hier dus zeker bij het betreffende webdesign bedrijf naar vragen. Laat je informeren over de mogelijkheden en acties die ondernomen worden op dit gebied.

Een voorbeeld zijn de foto’s en filmpjes. Afbeeldingen en video’s  zijn aantrekkelijk en spreken tot de verbeelding, maar kunnen ook de sitespeed beïnvloeden. Een goed bureau zorgt ervoor dat het effect op de snelheid van je website zo minimaal mogelijk is en verkleint de bestanden tot geschikte website bestanden.

Leuke vrijdagmiddagborrel tips: dit zijn populaire dranken in 2022

0

Eindelijk was het in 2022 zover. Do coronaregels verdwenen en we konden weer op kantoor werken in plaats van thuis. Naast alleen op kantoor werken, is bij vele bedrijven de vrijdagmiddagborrel weer terug van weggeweest. Na zo’n lange tijd, hebben sommige misschien een herinnering nodig voor de lekkerste drankjes tijdens een borrel. Of je nu op kantoor blijft of besluit de borrel voort te zetten in een café, deze drankjes mogen zeker niet ontbreken. Hieronder lees je meer over deze populaire drankjes.

De ready to drink cocktails

Drankjes die erg handig waren in de coronatijd toen alle horeca dicht was, waren de ready to drink cocktails. Dit zijn namelijk mixdrankjes die in een blikje verpakt zitten. Tijdens de coronatijd, was de horeca veel dicht. Hierdoor kon je je favoriete cocktail daar niet meer drinken. Hoewel voorheen de drankjes erg populair waren onder de jongeren is het nu ook onder de oudere doelgroepen een lifestyle product geworden.

Het kost dus geen extra tijd om deze cocktails te maken. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te bewaren doordat ze weinig ruimte in beslag nemen in vergelijking met losse drank flessen die nodig zijn als je zelf een cocktail wil maken.  

Vrijdagmiddagborrel tips

Welk drankje is naast de ready to drink cocktail nog meer populair?

Naast de ready to drink cocktail heb je ook traditionele go-to drankjes, zoals gin, whiskey, en rum. Deze drankjes blijven altijd populair. Natuurlijk is een fles bier of glas wijn ook een goede optie voor tijdens de borrel of een bedrijfsfeest, maar mocht je een keer uit willen pakken dan zijn deze drankjes zeker aan te raden. Sommige sterke drank is ook heel goed te combineren met andere drank en zelfs met frisdrank. Denk bijvoorbeeld eens aan gin en tonic of rum en coke waarin witte rum wordt gemixt met cola. 

Op kantoor of in een café? Beide zijn goed mogelijk. Wanneer je echter veel personeel hebt, is het misschien makkelijker om op kantoor een drankje te doen. Je kunt in de horeca namelijk niet overal met een grote groep terecht. Gelukkig kun je tegenwoordig ook online bij een slijterij goede drank halen. Vaak wordt het ook nog op kantoor bezorgd. 

Meer dan drank?

Natuurlijk speelt de drank een grote rol tijdens een bedrijfsborrel, maar vergeet bij het organiseren zeker de hapjes niet. Dit hoeft niet uitgebreid te zijn. Een schaaltje met borrelnootjes of chipjes vinden velen vaak net zo lekker. Mocht je meer kookmogelijkheden op kantoor hebben, dan is de bittergarnituur meestal een grote hit. Denk er wel aan om voor iedereen genoeg opties te hebben, bijvoorbeeld lactosevrij, vegetarisch, glutenvrij, ect.

Dit moet als beginner weten over handelen in cryptomunten zoals Bitcoin

0

In enkele jaren tijd is de populariteit voor cryptomunten zoals Bitcoin tot ongekende hoogte gestegen. Een aantal keer zijn cryptomunten groots in het nieuws gekomen door jonge mensen die nét op het juiste moment wisten te investeren en daardoor in korte tijd veel geld hebben verdiend. Natuurlijk zijn dit slechts enkele verhalen en mag crypto handelen nooit als snelle oplossing gezien worden om rijk te worden. Immers, als het zo simpel zou zijn, dan zouden we het allemaal doen. Wel kan je, indien je het op de juiste manier aanpakt, een stuk meer rendement behalen dan als je je geld op de spaarrekening laat staan. Zeker gezien de huidige inflatie het spaargeld veel minder waard maakt. 

Blijvende groei van cryptomunten

Het is een feit dat cryptomunten blijvend zijn en naar verwachting alleen maar verder zullen groeien in de komende jaren. Daarom is het geen gek idee om je nu eens te verdiepen in deze relatief nieuwe beleggingsvorm. Maar wat moet je weten voordat je gaat beginnen met handelen in crypto valuta? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. 

Zo verdien je geld met cryptomunten 

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. We kunnen grofweg twee verschillende opties onderscheiden. 

Allereerst de wijze waarop je een munt zeer lang vasthoudt en het moment dat deze sterk in waarde stijgt afwacht. Dit is wel een risico. Je weet immers nooit op welk moment de waarde van de munt op z’n hoogst staat. Daarnaast betekent dit ook dat je een geruime tijd je geld niet meer terug kunt krijgen. Dit is dus enkel een goede oplossing wanneer je het geld de komende tijd niet nodig hebt. 

Daarnaast is het ook mogelijk om constant actief te handelen met jouw cryptomunten. Hierbij houd je de koersstijgingen- en dalingen nauwlettend in de gaten. Hoe vaker je dit doet, hoe meer feeling je hierin krijgt en hoe beter het uiteindelijk zal gaan. 

Bitcoin beginner

Voorkom deze veelgemaakte fouten 

Het is niet gek dat er regelmatig fouten worden gemaakt tijdens het handelen met cryptomunten. Zeker als je voor het eerst begint met handelen, is de kans erg groot dat er fouten zullen worden gemaakt. Het is daarom verstandig om je van tevoren goed in te lezen en in elk geval de volgende veelgemaakte fouten door beginnende handelaars te voorkomen: 

  • Blijf research doen. Denk zeker niet dat je alles weet, maar lees je heel goed in. Beleg niet in een specifieke munt omdat je buur/vriend of vader dit ook doet, maar vergaar zelf de kennis die je nodig hebt om zorgvuldig te kunnen handelen.
  • Buy low, sell high is dé manier om snel succesvol te zijn in het handelen met cryptovaluta. Wanneer je inkoopt als de munt het juist minder goed doet, is de kans veel groter dat de munt uiteindelijk veel meer waard wordt dan wat jij hiervoor hebt betaald. Verkoop het pas wanneer de munt het weer goed doet.
  • Leg nooit meer geld in dan dat je daadwerkelijk kunt missen. De cryptomarkt is erg volatiel. Van de ene op de andere dag kan de beurs instorten. Er is dus wel degelijk een risico. Zeker wanneer je het geld slechts korte tijd wilt inzetten. Wees er daarom zeker van dat je het geld dat wordt gebruikt, daadwerkelijk kunt missen. 

De voor- en nadelen van non fungible tokens op een rijtje

0

Hoeveel producten zijn er écht schaars in ons land? We zien regelmatig dat dingen gemakkelijk te vervangen zijn of dat er nog duizend soortgelijke producten van bestaan. Schaarste is een wonderlijk iets. Het drukt de prijs van een product omhoog en maakt het tevens zeer gewild.

Wat is een non fungible token?

Als er dus iets is waar we van houden, dan is het wel uniciteit. Non fungible tokens zijn tegenwoordig zeer gewild. Dit is de tegenhanger van een fungible token. Dit zijn dingen die dus gemakkelijk vervangen kunnen worden. NFT’s zijn dus dingen die uniek zijn, niet gemakkelijk te vervangen zijn. Dit kunnen unieke digitale bestanden zijn, maar bijvoorbeeld ook een toegangskaartje voor een zeer gewild concert. Hoewel er daar heel veel van in omloop zijn, bevatten ze stuk voor stuk unieke codes die slechts door één persoon gebruikt kunnen worden. 

Handelen in non fungible tokens, ofwel NFT’s, is vandaag de dag erg populair. Dit vergaarde veel populariteit toen enkele mensen voor meer dan een ton een relatief simpele emoticon of ander digitaal bestand wisten te verkopen. Daardoor lijken NFT’s misschien een eenvoudige manier om snel geld te verdienen, maar niets is minder waar. Het vraagt echt om veel kennis en ervaring om dit op de juiste manier te doen. Het sleutelwoord is niet te duur inkopen en bovenal op het juiste moment verkopen. 

Maar is handelen in een non fungible token nu wel of geen goed idee? We zetten de voor- en nadelen kort voor je op een rijtje. 

Voordelen van een non fungible token

Een non fungible token is uniek. Hierdoor is er veel vraag naar. Mensen zijn dol op uniciteit. Bovendien heeft een digitaal uniek bestand nog meer grote voordelen. Zo is heel duidelijk te zien welke historie dit bestand heeft. Wie zijn ooit de eigenaren geweest? Hoe is deze ontwikkeld? Hoeveel is het waard? Dit maakt het voor een potentiële koper veel aantrekkelijker om een NFT te kopen. Er is immers meer vertrouwen. Je weet precies wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent. Dat schept niet alleen vertrouwen, maar maakt het over een algemeen ook veel aantrekkelijker om een NFT te kopen en hier dus ook in te handelen.

Nog een groot voordeel is dat NFT’s ook voor artiesten en kunstenaars veel mogelijkheden bieden om extra te verdienen en unieke content aan te bieden. Men verwacht dat NFT’s zich de komende jaren steeds verder zullen ontwikkelen, waardoor er ook meer kansen voor artiesten en kunstenaars zullen ontstaan. Hard nodig gezien ook de steeds groter wordende illegale markt. 

Nadelen van een NFT 

Zoals bij alles geldt dat handelen in NFT ook nadelen heeft. Zo zijn er genoeg mensen die voor veel te veel geld een NFT hebben gekocht en deze vervolgens aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen raken. Dat is ‘het risico van het vak’ zullen we maar zeggen. Handelen in NFT’s kan dus zeker risico’s hebben.

Het perfecte online plaatje!

0

Als ondernemer ben je vaak in de waan van de dag bezig met de lopende zaken; Van het maken van afspraken, aansturen van je personeel tot de inkoop. 

Toch is het goed regelmatig uit te zoomen en je te richten op het grotere plaatje: Een goede werkomgeving voor je personeel, een representatieve uitstraling van je bedrijf en een deugdelijke bedrijfsvoering.

Maar er is meer, iets wat je zelf snel over het hoofd ziet maar voor klanten de eerste indruk geeft; Het online plaatje!

De eerste indruk

Wie doet het tegenwoordig niet; Voordat je een restaurant, winkel of bedrijf bezoekt even snel Googelen. Soms klopt het online beeld totáál niet met de werkelijkheid. 

Dit kan twee kanten op werken; Of je treft een verouderd/onvolledig beeld aan en in werkelijkheid blijkt het bedrijf juist te druk om dit te onderhouden, óf het is een fantastisch online visitekaartje maar valt het in ‘real-life’ nogal tegen. 

Om het online beeld kloppend te krijgen, is erg lastig. Dit is echt een vak, waarbij vakmensen cruciaal zijn voor het resultaat. 

De juiste business

Zeker wanneer je weinig ervaring hebt op het terrein van website, social media en marketing kan het vinden van de juiste ‘online partner’ lastig zijn. Echt een goed webdesign bureau vinden kan lastig zijn. Het verschil is ontzettend groot. 

Er zijn een aantal red flags waarbij je meteen argwaan moet krijgen, een voorbeeld hiervan zijn té commercieel ingestelde webdesigners. Deze zien alleen maar het belang van hun eigen onderneming. Online gaan als bedrijf is ook een kwestie van keuzes maken, zo heeft bijvoorbeeld niet ieder bedrijf heeft een TikTok account nodig. 

Stap voor stap

Het is dan ook goed om vooraf in kaart te brengen wat jij nodig hebt om representatief, betrouwbaar én volledig online over te komen. De frisse blik van een webbureau is daarbij zeer welkom. Vervolgens is voor 99% van de bedrijven een goede website de basis. 

Kiezen voor een goed bureau die gebruikmaakt van bekende programma’s zorgt ervoor dat je bouwt aan een site die jaren meegaat. Een partner die expert is in WordPress development is dan ook aan te raden. Zodra de site live staat kun je verdere stappen nemen om jouw online plaatje passend te maken bij je bedrijf.

Kortom, verplaats je in de klant en Google jezelf een keer. Is het resultaat wat je vindt -en dan vooral je website- nog aansluitend op de huidige situatie? 

Wacht niet te lang om hiervoor goede externe krachten in te huren. Een investering die je voor de volle honderd procent op termijn terug gaat verdienen!