LAATSTE ARTIKELEN

Optimaliseer je rijervaring: het belang van goede reserveonderdelen

0

Het kiezen van hoogwaardige en geschikte onderdelen is essentieel om de prestaties, veiligheid en duurzaamheid van je auto te waarborgen. Dat geldt als je privé rijdt, maar misschien nog wel meer als je voor zakelijke doeleinden op de weg bent. Zeker op lange termijn is het kiezen van de juiste reserveonderdelen een belangrijk onderdeel voor goed onderhoud van je auto. We vertellen waarom.

Reserveonderdelen voor auto’s

Allereerst beïnvloeden hoogwaardige reserveonderdelen voor auto’s direct de prestaties van je voertuig. Motoronderdelen, zoals luchtfilters en bougies, spelen een cruciale rol bij de efficiënte werking van de motor. Het gebruik van originele of kwalitatief gelijkwaardige onderdelen zorgt ervoor dat je auto soepel en krachtig blijft rijden, waardoor je als automobilist een optimale rijervaring ervaart.

Originele onderdelen voor veiligheid

Veiligheid is een andere cruciale factor. Remblokken, remschijven en banden zijn onderdelen die direct verband houden met de veiligheid van het voertuig. Het gebruik van hoogwaardige remonderdelen en banden van de juiste specificaties zorgt voor een betrouwbare remwerking en grip op de weg, waardoor het risico op ongelukken aanzienlijk wordt verminderd.

Duurzaamheid en kosten besparen

Duurzaamheid is ook van groot belang voor een optimale rijervaring op de lange termijn. Het investeren in kwalitatieve reserveonderdelen verlengt de levensduur van je voertuig, minimaliseert slijtage en vermindert de kans op frequente reparaties. Dit niet alleen bespaart kosten op de lange termijn, maar zorgt er ook voor dat je voertuig altijd in topconditie verkeert.

Auto onderhouden tips

Lager brandstofgebruik

Daarnaast kan het gebruik van de juiste reserveonderdelen een positieve invloed hebben op het brandstofverbruik. Efficiënte motoronderdelen en een goed functionerend uitlaatsysteem dragen bij aan een zuiniger brandstofgebruik, wat niet alleen gunstig is voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Betere rijervaring op lange termijn

Het optimaliseren van je rijervaring op lange termijn begint bij de keuze voor de juiste reserveonderdelen. Hoogwaardige, geschikte onderdelen verbeteren de prestaties, verhogen de veiligheid, verlengen de levensduur van je voertuig en dragen bij aan een efficiënt brandstofverbruik. Een doordachte keuze van reserveonderdelen is dus niet alleen een investering in de auto, maar ook in de rijervaring en jouw algehele tevredenheid als bestuurder.

Hoogste spaarrente Europa? 3,1% bij Distingo Bank via Raisin!

0

Veel mensen zijn op zoek naar de hoogste spaarrente in Europa. Tegelijkertijd willen ze kiezen voor een betrouwbare bank waar je geld veilig staat. Vandaag, 16 november 2023, kregen we melding van een nieuwe partnerbank bij Raisin Nederland: Distingo Bank. Daar is de rente 3,1%, en je geld is tot 100k verzekerd via het deposito garantiestelsel, en het is vrij op te nemen. Dit nieuwtje wilden we graag zo snel mogelijk met jullie delen.

We geven je daarnaast ook tips hoe je de actuele spaarrentes in Europa vergelijkt en hoe het zit met Nederlandse aanbieders.

Wat is de hoogste spaarrente van Europa?

De hoogte van de spaarrente in Europa is dagelijks aan verandering onderhevig. Bovendien worden er vaak voorwaarden gesteld, zoals geld een x tijd vastzetten. Uitzonderlijk zijn rentes boven de 3%, zonder extra voorwaarden.

Wat is de hoogste spaarrente Nederland?

In Nederland staat Bunq Bank bekend om de hoge rente, en dat is die ook zeker in verhouding tot andere partijen! Op moment van schrijven ontvang je er 2,46% op je persoonlijke spaargeld, zonder dat je het een periode vast hoeft te zetten. Ondertussen kun je ook bij Distingo Bank een spaarrekening afsluiten, met rente van 3,1%.

Banner 728x90

Wat is Distingo Bank? 3,1% spaarrente!

Distingo Bank komt uit Frankrijk, dus misschien gaat je voorkeur niet uit naar het stallen van geld bij een buitenlandse bank. Spaarplatform Raisin bemiddelt echter tussen Nederlandse spaarders en buitenlandse banken, zodat consumenten kunnen profiteren van een hogere spaarrente. Zo sluit je dus een spaarrekening bij Distingo bank af.

Meer weten of gratis spaarrekening met 3,1% rente aanvragen?

Is Distingo Bank veilig?

Distingo Bank wordt gezien als een veilige bank waar je onbeperkt geld kunt storten en opnemen wanneer je maar wilt. Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositiegarantiestelsel tot €100.000 per rekeninghouder per bank. Dit geldt voor natuurlijke personen, ongeacht of deze woonachtig zijn in Frankrijk of elders. De belofte is dus dat je geld tot €100.000 verzekerd is.

Is Distingo Bank veilig?

Waarom afsluiten via Raisin?

Raisin is dus de tussenpersoon voor jou en Distingo Bank. Diensten zijn gratis voor de klant, en de inkomsten verkrijgen ze van de bank zelf op basis van commissie van het bemiddelde spaargeld bij de partnerbanken. Direct een rekening openen bij Distingo Bank is niet tot nauwelijks mogelijk als inwoner van Nederland. Het is erg ingewikkeld en eigenlijk onnodig, gezien dat dus kosteloos via Raisin kan.

Banner 728x90

Spaarrente verwachting 2024

Veel mensen zijn nieuwsgiering naar de spaarrente verwachting 2023 en 2024. Gezien de huidige ontwikkelingen gaat deze naar verwachting stijgen, maar goed, veel lager dan de afgelopen jaren kon natuurlijk ook niet (tot negatieve rente aan toe). Belangrijk om te weten is dat de rente vaak variabel is, zo ook bij Distingo. Dat betekent dat de rente op ieder moment kan wijzigen, zowel in je voordeel als nadeel.

Variabele rente en onbeperkt opnemen of vastzetten?

Variabele rente die dus op ieder moment kan wijzigen geeft als vraag of het slim is om geld vast te zetten tegen een bepaalde rente. Dat is altijd een gok, omdat je niet weet of de rente hoger gaat worden. Soms wordt bovendien in de kleine letters opgenomen dat de rente ook in je nadeel kan wijzigen tijdens de vastgezette periode (dus pas daarmee op!). Voor jezelf een afweging of je het geld kunt missen en of vastzetten de moeite waard is.

Wijziging rente? Wijziging bank!

Wie echt actief bezig is met de hoogste rente, die kan natuurlijk ook altijd geld opnemen en overzetten naar een andere bankrekening waar op dat moment de rente hoog is. Echte verschillen ga je pas maken als je hoge bedragen op spaarrekeningen zet. Dan kan een procent verschil op termijn al flink wat geld opleveren. Gelukkig is het aanmaken van een spaarrekening tegenwoordig erg eenvoudig, zo ook bij Distingo.

 1. Maak je Distingo rekening aan via Raisin.
 2. Klik op open rekening en vul je mailadres in.
 3. Bevestig, vul indien nodig aanvullende gegevens in.
 4. De rekening wordt voor je aangemaakt en je kunt geld storten.
 5. Verandert de rente? Dan boek je je geld over naar een aantrekkelijkere spaarrekening.
Banner 970x250

TIP: check hoogste spaarrente Europa bij Raisin

Raisin is sowieso koploper als het aankomt op het aanbieden van spaarrekeningen bij buitenlandse banken (Europese spaarbemiddelaar). We raden je aan om daar eens een kijkje te nemen als je spaarrentes wilt vergelijken bij verschillende Europese banken. Daar lees je ook altijd de voorwaarden terug. Onder meer betreft het garantiestelsel en de vrijstelling van bronbelasting (belasting over rente die je ontvangt uit ander land).

Actuele spaarrentes vergelijken bij Raisin

Bunq spaarrente bij Nederlandse bank

Spreekt het je toch niet zo aan om via een buitenlandse bank je geld te laten renderen? Hoewel je ook hier recht hebt op garanties, slaapt niet iedereen er even goed van. Gelukkig heeft ook Nederland een aantrekkelijke aanbieder. Bunq Bank wordt wat dat betreft regelmatig benoemd als aantrekkelijkste Nederlandse bank met de hoogste spaarrente.

Business

Op moment van schrijven ontvang je 2,46% rente op spaargeld. Het openen van een rekening is gratis en kost je slechts 5 minuten. De bank staat namelijk ook bekend om het eenvoudig bankzaken doen. En dat is wat veel mensen aanspreekt. Het leven is immers al ingewikkeld genoeg. Je kunt er bovendien ook een voordelige betaalrekening openen.

Gratis Easy Savings account bij Bunq (2,46%) – lees meer informatie

Succes met sparen!

Dit artikel is informerend bedoeld en we hopen dat je hier veel aan hebt zodat je zoveel mogelijk rente bij elkaar kunt sprokkelen. Wij zijn echter geen financieel adviseur en er kunnen geen rechten aan dit artikel worden ontleend. Bovendien kunnen slimme keuzes op het gebied van sparen en beleggen afhangen van je persoonlijke situatie. Lees in ieder geval altijd goed de kleine letters voordat je geld op een spaarrekening zet.

De rentepercentages zijn waarschijnlijk aan verandering onderhevig. Daarom raden we je aan om de actuele tarieven te controleren via onderstaande links. Vergelijk en let op de garantie die je vanuit de betreffende bank tot een bepaald bedrag krijgt. Succes!

Handige links:

Druk je stempel met deze creatieve presentatie tools en tips

0

Tegenwoordig werken we steeds meer online en zien we de website of webshop als een belangrijk visitekaartje. Maar wat als je bij een potentiële klant op bezoek gaat? Dan kom je niet weg met alleen een perfecte website. Van een opvallende presentatie tot materiaal dat je daarna kunt achterlaten, we benoemen je een aantal creatieve presentatie tools en tips om je stempel op een leuke manier te drukken, zodat je niet zomaar vergeten wordt.

1.    Prezi als creatieve presentatie tool

Er zijn tal van presentatietools op de markt, waarbij Microsoft PowerPoint altijd een goede keuze is. Maar als je het een keer extra creatief aan wilt pakken, kijk dan eens op de website van Prezi. Je kunt er gratis een account aanmaken en hele bijzondere presentaties in elkaar zetten. Hierbij maak je gebruik van standaard templates die je naar wens aanpast, of je begint from scratch. Laat je creativiteit de vrije loop en probeer het zelf.

2.    Laat je visitekaartje achter

Niet iedereen heeft tegenwoordig nog een visitekaartje, maar toch is dat geen slecht idee als je regelmatig ergens langsgaat. Bovendien zit de kunst hem in het achterlaten van een opvallend visitekaartje. Geen standaard design, maar bijvoorbeeld een afwijkende vorm. Denk aan een uitsnede van het logo of een product dat je verkoopt. Ook kun je deze laten afwerken met metallic inkt of zilver- en goudkleurige folie voor een luxe uitstraling.

3.    Kies voor een presentatiemap

Ter ondersteuning van je presentatie is het bieden van een presentatiemap een goed idee. Deze kun je tevens achterlaten bij de klant. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ringband, zodat je de samenstelling van de mappen altijd eenvoudig kunt aanpassen. Je kunt je ringband bijvoorbeeld ook met logo laten bedrukken. En wat dacht je van een insteekdriehoek om je creatieve visitekaartje in te plaatsen?! Mogelijkheden genoeg!

Creatieve presentatie tips en tools

4.    Onderbouwen met cijfers

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en die uitdrukking gaat zeker in het bedrijfsleven op. Om een potentiële klant te overtuigen kun je deze bijvoorbeeld overtuigen met klantcases. Laat (geanonimiseerde) cijfers en grafieken zien. Je kunt hiervoor zelf rapportmappen aanmaken, die je bij de klant achter kunt laten. Indien dit past bij jouw diensten/producten, kun je tevens een prognose in de rapportmap toevoegen.

5.    Ben eerlijk en enthousiast

Last but not least is het natuurlijk belangrijk om altijd eerlijk te zijn en je verhaal met enthousiasme over te brengen. Een goede connectie is nog altijd de basis voor een langdurige samenwerking. Pitch niet alleen je praatje, maar zorg ook zeker dat je de ontvanger ruimte geeft om vragen te stellen. Zo activeer je je publiek.

Mantelzorgwoning regels 2023: hoe zit dat boekhoudkundig?

0

Als boekhouder is het interessant om op de hoogte te zijn van de mantelzorgwoning regels, en ook als je geen boekhouder bent maar zelf je boekhouding doet, is het belangrijk om te weten wat de fiscale gevolgen van een mantelzorgwoning zijn als je voor een dierbare wilt zorgen. Daar komen echter flink wat regels bij kijken. In dit artikel vertellen we je hoe het zit met de mantelzorgwoning regels in 2023.

Mag je een mantelzorgwoning vergunningsvrij plaatsen?

Voorheen had je een omgevingsvergunning (bouwvergunning) nodig om een mantelzorgwoning op eigen terrein te plaatsen. Tegenwoordig is dit niet meer nodig. Wel moet je voldoen aan de regels van het Bouwbesluit. Niets geks, deze bevat algemene regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Wanneer je een specialist in de armen neemt voor de bouw van de zorgwoning, dan kun je er normaal gezien vanuit gaan dat deze zich houdt aan de regels van het Bouwbesluit. Vraag dit na als je een mantelzorgwoning koopt.

Waar moet een mantelzorgwoning aan voldoen?

Een mantelzorgwoning mag maximaal 100 vierkante meter groot zijn, en daarbij mag alleen de begane grond gebruikt worden als leefruimte. Indien je groter wilt dien je hiervoor wel een vergunning bij de gemeente aan te vragen, en het is niet zeker dat je deze krijgt. Indien de zorgwoning minder dan 4 meter van de hoofdwoning afstaat, mag deze maximaal 5 meter hoog zijn en niet hoger dan de hoofdwoning. Verder dan 4 meter afstand geeft als regel dat de zorgwoning niet hoger mag zijn dan 3 meter.

Mantelzorgwoning kopen: wie betaalt?

Misschien heb je nog helemaal niet nagedacht over wie de mantelzorgwoning betaalt, maar toch is dit een belangrijke factor. De keuze hiervoor kan namelijk fiscale gevolgen hebben en die wil je liever vooraf weten. Stel dat (een van) je ouders bij jou in de tuin komen wonen. Dan lijkt het misschien logisch dat zij betalen. Hier zit echter een addertje onder het gras:

 • Als je ouders de mantelzorgwoning betalen, dan kan de Belastingdienst dit zien als een schenking. De zorgwoning wordt immers op jouw grond geplaatst. Over deze ‘schenking’ moet je schenkbelasting betalen.
 • Wil je toch dat de mantelzorgwoning betaald wordt door de niet-eigenaar van de grond (zoals je ouders), dan kun je de schenkbelasting voorkomen door opstalrecht of erfpachtrecht te regelen.
 • Als eigenaar van de grond kun je ook zelf de zorgwoning betalen, eventueel middels een lening bij je ouders. Overigens telt de mantelzorgwoning niet mee in de WOZ-waarde, zodat je hiervoor geen extra gemeentelijke belastingen betaalt. De kosten voor een mantelzorgwoning zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Let op, een mantelzorgwoning moet na overlijden van de zorgbehoevende onklaar worden gemaakt, wat betekent dat badkamer, toilet en keuken verwijderd moeten worden. Het gebouw kan blijven staan en bijvoorbeeld omgebouwd worden tot tuinhuis.

Mantelzorgwoning regels 2024

Mantelzorgwoning eigen huisnummer, slim of niet?

De gemeente is verplicht om een eigen huisnummer voor de zorgwoning te verschaffen als daarom gevraagd wordt. Dit heeft eigenlijk vooral voordelen als een van je ouders of jijzelf bepaalde uitkeringen ontvangen. Woon je immers met meerdere mensen onder een dak, dan kan het zijn dat die uitkeringen vervallen (zoals AOW en huurtoeslag). De keerzijde is dat bij het niet aanvragen van het huisnummer, er minder gemeentelijke belastingen zijn.

Veranderingen mantelzorgwoning regels 2024

De mantelzorgwoning regels 2022 zijn vergelijkbaar met het jaar 2023. Naar verwachting blijven de mantelzorgwoning regels in 2024 gelijk, maar wettelijke veranderingen kunnen altijd plaatsvinden. Dit artikel heeft als doel je transparante informatie te verschaffen, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Voor de actuele regels raden we je daarom aan om de website van de Rijksoverheid te raadplegen.

TIP: laat je informeren door een boekhouder

Zoals je leest zijn er een aantal keuzes om te maken als je een zorgwoning laat bouwen. Het advies is om navraag te doen bij een boekhouder op basis van je persoonlijke situatie. Zo kunnen bepaalde keuzes in de ene situatie wel voordeliger zijn, en in de andere niet. Laat een specialist in jullie cijfers duiken en advies uitbrengen, zodat je weet wat slim is op het gebied van financiering en dergelijke. Zo buig je de mantelzorg regels zo goed als mogelijk in je voordeel, en zijn de fiscale gevolgen zo klein mogelijk in je situatie.

Urenregistratie voor personeel: de beste tools en tips

0

Urenregistratie is niet alleen belangrijk voor de salarisadministratie, maar voor het hele bedrijfsproces. Met de data die je uit urenregistratie tools haalt, kun je namelijk een stuk efficienter je personeel inplannen en werkprocessen beter inschatten. Sterker nog: je kunt met urenregistratie een hoop geld besparen. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Urenregistratie voor personeel: de mogelijkheden

Waar zo’n dertig jaar geleden de urenregistatie voor personeel op papier werd bijgehouden, zijn er nu de meest geavanceerde apps, software en online tools. Maar welke tools zijn het best en meest gebruiksvriendelijk? Hierbij een kort overzicht van de tools die het vaakst worden gebruikt:

 • Excel
 • Werktijden
 • GET
 • Projecthours
 • Asana

Op Excel na, werken veel online tools ongeveer hetzelfde. Het is logisch dat het lastig is een keuze te maken, aangezien er zó veel mogelijkheden zijn. Toch zijn twee tools die er bovenuit springen; Werktijden voor mbk(+) en grote bedrijven en Excel voor bedrijven met een paar man personeel.

Urenregistratie Excel: gratis, eenvoudig en snel

Excel-sjablonen voor urenregistratie zijn populair vanwege hun eenvoud en aanpasbaarheid. Ze stellen je in staat om op maat gemaakte urenregistratiesystemen te maken zonder te investeren in gespecialiseerde software. Met formules en grafieken kun je overzichtelijke rapporten genereren. Zelf alles instellen hoeft niet, want er zijn online gewoon kant en klare templates te downloaden. Soms gratis, soms voor een paar tientjes.

Houd er rekening mee dat urenregistratie in Excel alleen aan te raden is voor bedrijven tot 10 man personeel. Als je meer werknemers hebt, zul je zien dat je ongelooflijk veel tijd kwijt gaat zijn aan het maken en aanpassen van roosters. En zoals het gezegde luidt: tijd is geld. Kortom, zonde om daar veel tijd aan te besteden.

Software voor urenregistratie van personeel

Bedrijven met grotere teams profiteren 100% van specifieke software voor urenregistratie. Deze systemen bieden namelijk geavanceerde functies zoals geautomatiseerde loonadministratie, projectmanagementintegraties en gedetailleerde rapportage. Daarnaast voorkom je fouten en bespaar je tijd door herhalende taken te automatiseren. Daarnaast gaan de tools verder dan het registreren van uren; het is een totale personeelsplanner die ook zaken als verlof regelt.

Zoals in het eerste hoofdstuk vermeld, zijn er veel opties. De meest gebruiksvriendelijke en makkelijk te gebruiken tool is die van Werktijden. Je kunt gratis starten en het is door het kleurgebruik handig in te zien; voor zowel personeel als managers. De investering halen veruit de meeste bedrijven eruit, omdat het veel tijd bespaart én het je efficienter laat werken.

Urenregistratie app voor personeel

Als je kiest voor een software voor urenregistratie, is het aan te raden om een software met bijbehorende app te kiezen. Op die manier kan het personeel altijd en overal inzien wanneer ze moeten werken en hoe de planning eruit ziet. Ook krijgen ze inzicht in de gewerkte uren en de registratie van bijvoorbeeld verlof. Uitvallende diensten of dienstovernames worden er ook eenvoudig in geregeld. Met andere woorden: een app voor urenregistratie is onmisbaar. 

Een app kan ook gebruikt worden voor het in- en uitklokken van personeel. Vooral als er in ploegendiensten wordt gewerkt, is het super handig en betrouwbaar om op die manier de uren bij te houden. Kans op fraude is klein, aangezien de app direct een melding geeft wanneer werktijden afwijken van de urenregistratie. Althans, zo werkt het bij de app van Werktijden.

Kies slim, beheer effectief

Of je nu een ZZP’er bent die een eenvoudige Excel-sjabloon zoekt of een groeiend bedrijf dat behoefte heeft aan geavanceerde software, het juiste urenregistratiesysteem is essentieel voor het soepel laten verlopen van je bedrijfsactiviteiten. Overweeg je behoeften, budget en de mate van flexibiliteit die je nodig hebt bij het kiezen van de perfecte urenregistratie-oplossing voor jouw personeel. Met de juiste tool in handen, kun je nauwkeurigheid, efficiëntie en tevredenheid van je team verbeteren.

Ontdek de voordelen van een online boekhouder

0

Als ondernemer is het bijhouden van je boekhouding ontzettend belangrijk. Niet alleen de Belastingdienst verwacht dat je jouw administratie op orde hebt, ook voor je bedrijf zijn inzicht en controle over je cijfers essentieel om verder te kunnen komen. De meeste ondernemers kiezen er daarom voor om hun boekhouding uit te besteden. Dit kan tegenwoordig ook volledig online en dat is een slimme keuze. Ontdek hier waarom je ook jouw boekhouding het beste online kan laten doen.

Altijd en overal inzicht

Inzicht in je financiële prestaties is essentieel voor het nemen van weloverwogen beslissingen. Wordt jouw boekhouding online beheerd? Dan kun je deze altijd en overal inzien, via je browser of een boekhoudapp met handige dashboards en rapportagetools. Op die manier kan je jouw cijfers en financiële prestaties op een overzichtelijke manier volgen, en verlies je nooit de controle.

Minder tijd kwijt aan je boekhouding

Een tweede voordeel van online boekhouden met een boekhouder, is dat je er veel minder tijd aan kwijt bent. Niet alleen zorgt je boekhouder ervoor dat alle facturen en bonnetjes netjes verwerkt worden, ook kan je facturen en bonnetjes in een handomdraai aanleveren. Vroeg moest je moeilijk doen met kopieën en het sturen van mailtjes, maar bij de meeste online boekhouders kan je nu direct je documenten inscannen via de app. Dit bespaart enorm veel tijd: tijd die je weer overhoudt voor je bedrijf!

Lagere kosten

Misschien wel het grootste voordeel van een online boekhouder is de lage kosten. Een online boekhouder heeft geen duur kantoor nodig, en bespaart ook flink op reiskosten en andere kosten die te maken hebben met een fysieke locatie. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt bij Boekhouder Eindhoven, dan zie je dat ze jouw complete boekhouding al doen voor EUR 109,00 per maand. Voor dat geld wordt dus niet alleen je boekhouding bijgehouden, maar heb je ook alle aangiftes voor omzetbelasting en de inkomstenbelasting goed geregeld. Dat is echt flink goedkoper dan bij vergelijkbare kantoren die nog niet volledig online werken.

De voordelen van een hybride cloud voor bedrijven

Werken in de cloud is tegenwoordig vaker standaard dan uitzondering. En dat is niet voor niets, want het brengt tal van voordelen met zich mee. Samenwerken wordt eenvoudiger, je data staan veilig opgeslagen en raken nooit verloren, het is makkelijk schaalbaar en je hebt toegang vanaf ieder apparaat. Wist je dat een cloud op diverse manieren ingericht kan worden? Namelijk als publieke, privé en hybride cloud!

Wat is een hybride cloud?

Een hybride cloud (hybrid cloud) is een combinatie van een publieke en privé cloud. Dus om te weten wat het precies is, is het van belang om te weten wat deze begrippen inhouden.

Privé cloud / Private cloud

Een cloud omgeving die specifiek voor één organisatie bedoeld is en waarbij hardware en software niet met andere organisaties worden gedeeld. De grootste voordelen hieraan zijn de flexibiliteit (maatwerk) en de grote mate van beveiliging. Juist omdat de privé cloud alleen voor jouw organisatie wordt gemaakt.

Publieke cloud / Public cloud

Een cloud omgeving die gehost wordt externe cloudservice providers. Je maakt gebruik van de hardware, software en infrastructuur, maar bent zelf geen eigenaar daarvan. De voordelen van de public cloud zijn vooral de kosten. Je hoeft zelf niet te investeren in hardware en software en betaalt per gebruiker, waarbij je eenvoudig op- en afschaalt.

Waarom kiezen voor een hybride cloud?

Door een privé cloud en publieke cloud te combineren, maak je gebruik van de voordelen van beide opties. Alle gegevens die uitermate goed beveiligd dienen te worden, kun je dan het beste bewaren in de privé cloud. Overige zaken passen goed thuis in de publieke cloud. Dat maakt deze optie kostenefficiënt en ook steeds populairder. Je dient dit één keer tot in de puntjes goed in te richten, maar daarna kun je makkelijk aanpassen en schalen.

Voorbeeld hybride cloud: om aan bepaalde wetgeving in je branche te voldoen sla je privacygevoelige informatie op in de private cloud. De werknemers in het bedrijf wisselen daarnaast veel bestanden uit en werken daaraan samen in de public cloud, die bijvoorbeeld via Microsoft (Azure) of Google Cloud Platform draait.

Hybride cloud voordelen

Hybrid cloud infrastructuur altijd een goede keuze?

Nee hoor, een hybride cloud infrastructuur is zeker niet altijd de beste optie, tenminste als geld een rol speelt (wat toch vaak zo is). Soms heb je simpelweg voldoende aan alleen een publieke of een privé cloud. Dat hangt onder meer af van de complexiteit en gevoeligheid van gegevens, en ook de bedrijfsgrootte kan een rol spelen.

Bovendien is de keuze voor een publieke cloud in veel gevallen financieel gezien de beste keuze. Niet altijd, want bij grote dataopslag kan private cloud juist weer goedkoper zijn. Om te weten wat de beste optie is voor je bedrijf kun je het beste de volgende tip opvolgen.

Gratis migratie scan laten doen

Als je twijfelt welk type cloud het beste bij je bedrijf past, dan kun je een gratis migratie scan overwegen. Dit is mogelijk bij Cloud360. Het is een onafhankelijke data migratie specialist, die werkt zonder commissie van leveranciers. Het grote voordeel daaraan is dat ze geen baat hebben bij het aanprijzen van een bepaalde service. Zij werken volledig op maat, waardoor ze je altijd de beste optie op basis van de bedrijfsbehoeften kunnen aanbevelen.

Instructievideo’s: jouw sleutel tot B2B leadgeneratie

0

In de altijd veranderende wereld van B2B marketing is het cruciaal om voorop te blijven lopen met innovatieve benaderingen om potentiële klanten te bereiken en om te zetten in waardevolle leads. Een van de meest effectieve strategieën die de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen, is het gebruik van instructievideo’s voor B2B leadgeneratie. In dit uitgebreide artikel zullen we verkennen waarom instructievideo’s zo krachtig zijn en hoe je ze kunt inzetten om succesvolle B2B leads te genereren.

De essentie van B2B leadgeneratie

Bij B2B marketing draait alles om het aantrekken van andere bedrijven als klanten. Het genereren van waardevolle leads, dat wil zeggen, potentiële klanten die daadwerkelijk interesse hebben in jouw producten of diensten, is de levensader van een succesvolle B2B strategie. Maar hoe kun je deze leads effectief aantrekken?

De waarde van instructievideo’s

Instructievideo’s zijn een uitstekend middel om jouw boodschap op een boeiende en informatieve manier over te brengen. Hier is waarom ze bijzonder effectief zijn voor B2B leadgeneratie:

 • Visuele impact: Video’s trekken de aandacht en blijven langer bij de kijker hangen dan tekstuele inhoud, waardoor jouw merk beter wordt onthouden.
 • Inhoudelijke autoriteit: Door instructievideo’s te maken die waardevolle kennis en expertise delen, positioneer je jouw merk als een betrouwbare bron in jouw branche, wat het vertrouwen van potentiële klanten vergroot.
 • Educatieve waarde: Instructievideo’s bieden relevante educatieve inhoud. Hierdoor trek je potentiële klanten aan die op zoek zijn naar oplossingen voor hun problemen of behoeften.
 • Gemakkelijk te delen en te verspreiden: Video’s kunnen eenvoudig worden gedeeld op sociale media en andere online platforms, waardoor jouw bereik exponentieel wordt vergroot.

Het proces van instructievideo’s voor B2B Leadgeneratie

Hier zijn de stappen om instructievideo’s effectief in te zetten voor het genereren van waardevolle B2B leads:

 • Gerichte inhoud: Identificeer de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw doelgroep en creëer instructievideo’s die deze problemen aanpakken.
 • Professionele kwaliteit: Zorg voor hoogwaardige productie en bewerking van je video’s. Een professionele uitstraling wekt vertrouwen op bij je doelgroep.
 • SEO-optimalisatie: Gebruik relevante zoekwoorden en metadata om ervoor te zorgen dat jouw video’s gemakkelijk te vinden zijn voor jouw doelgroep.
 • Call-to-Action (CTA): Voeg een duidelijke oproep tot actie toe aan je video’s. Moedig kijkers aan om contact op te nemen, zich te abonneren op je nieuwsbrief of andere relevante stappen te nemen.
 • Meten en aanpassen: Houd de prestaties van je video’s nauwlettend in de gaten en pas je strategie aan op basis van de feedback en resultaten die je verzamelt.

Instructievideo’s zijn een krachtige tool geworden voor B2B leadgeneratie. Door waardevolle en educatieve inhoud te bieden, kun je niet alleen de interesse van potentiële klanten wekken, maar ook het vertrouwen in jouw merk vergroten. Het gebruik van video’s als onderdeel van jouw B2B marketingstrategie kan jouw bedrijf helpen groeien en bloeien in de competitieve zakelijke wereld.

B2B leadgeneratie campagnes

Verdieping van de relatie met potentiële klanten

Instructievideo’s kunnen niet alleen helpen bij het genereren van leads, maar ook bij het verdiepen van de relatie met potentiële klanten. Enkele manieren om dit te bereiken zijn:

Webinars: Organiseer live webinars waarin je dieper ingaat op specifieke onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep. Webinars stellen potentiële klanten in staat om direct vragen te stellen en zich betrokken te voelen.

Follow-upvideo’s: Stuur gepersonaliseerde follow-upvideo’s naar potentiële klanten na een eerste interactie of demo om hun interesse vast te houden en eventuele vragen te beantwoorden.

Instructieve demo’s: Creëer gedetailleerde instructieve video’s waarin je laat zien hoe potentiële klanten jouw producten of diensten optimaal kunnen benutten. Dit biedt waardevolle inzichten en versterkt hun vertrouwen in jouw oplossing.

Klantverhalen: Laat bestaande klanten getuigenissen delen over hun ervaringen met jouw bedrijf. Dit kan potentiële klanten overtuigen van de waarde die je biedt en hen aanzetten tot actie.

Instructievideo’s voor B2B leadgeneratie kunnen een transformerende kracht zijn voor jouw marketingstrategie. Door potentiële klanten waardevolle informatie te bieden en hen te betrekken bij educatieve content, kun je hun interesse wekken en hen overtuigen om met jouw bedrijf in zee te gaan. Laat jouw instructievideo maken door MSTRWRK filmproducties. Het is een investering die zich keer op keer kan terugbetalen in de vorm van nieuwe zakelijke kansen en groei.

Bedrijf verduurzamen tips: 4 makkelijke manieren!

0

Duurzaamheid is in deze tijd een absolute noodzaak voor bedrijven. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook kostenbesparingen opleveren en het imago van je bedrijf verbeteren. Met de volgende vier manieren kun je in je bedrijf simpel aan de slag met verduurzaming.

1.  Ga voor meer energie-efficiëntie

Een van de meest directe manieren om je bedrijf te verduurzamen is door over te stappen op energie-efficiënte apparatuur en verlichting. Vervang oude, energieverslindende apparatuur door moderne, energiezuinige modellen. Dit geldt met name voor airconditioning, verwarmingssystemen en kantoorelektronica. Investeer daarnaast in ledverlichting. Dit type verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampen. Deze investeringen kunnen zichzelf vaak snel terugverdienen door de besparing op energiekosten.

2.  Recycle elektronica

Elektronica afval is een groeiend probleem, maar je kunt bijdragen aan de oplossing door goed beleid voor elektronica recycling te implementeren. Oude computers, printers, telefoons en andere elektronische apparatuur bevatten waardevolle grondstoffen die kunnen worden teruggewonnen en opnieuw gebruikt. Zorg ervoor dat je elektronica afval op een verantwoorde manier afvoert door samen te werken met erkende recyclingbedrijven. Sommige organisaties bieden zelfs programma’s voor het recyclen van elektronica en kunnen je helpen bij het vernietigen van gevoelige gegevens op oude apparaten.

3.  Verklein de afvalberg

Bedrijven genereren vaak aanzienlijke hoeveelheden afval, maar je kunt stappen ondernemen om afval te verminderen en te recyclen. Start daarvoor met een grondig onderzoek naar de materialen die je onderneming momenteel verspilt. Dit kan in kleine dingen zitten. Moedig medewerkers aan om dubbelzijdig te printen, gebruik te maken van herbruikbare koffiekopjes en waterflessen, en om papier te recyclen. Investeer daarnaast in goed afvalbeheer. Je kunt informeren bij ondernemersverenigingen bij jou in de buurt om te kijken of er op dat gebied al gezamenlijke initiatieven zijn.

4.  Reis minder

Zakelijk reizen is een grote bron van uitstoot van CO2. Overweeg alternatieven zoals online vergaderingen en webinars om de behoefte aan fysieke vergaderingen te verminderen. Door de coronaperiode zijn we hier al goed aan gewend geraakt en zijn de faciliteiten om online te vergaderen ook sterk verbeterd. Als reizen onvermijdelijk is, probeer dan groenere transportopties, zoals carpoolen of het gebruik van het openbaar vervoer. Je kunt ook overwegen om de CO2-uitstoot van zakelijke reizen te compenseren door te investeren in klimaatprojecten, bijvoorbeeld in bosbouw of hernieuwbare energie. Hoe klein zo´n bijdrage misschien lijkt: op het gebied van verduurzaming telt iedere stapje!

Werkstress en zwaar lichamelijk werk blijken grootste oorzaken ziekteverzuim

0

Vandaag de dag lijkt ziekteverzuim op het werk vaker te gebeuren dan ooit. En dat kan met verschillende soorten oorzaken te maken hebben. Zo kunnen de omzetdoelstellingen die door het management zijn gesteld te ambitieus zijn, het personeel moet vanwege een verandering binnen het bedrijf opnieuw bij worden geschoold of een andere collega heeft onlangs ontslag genomen, waardoor er ineens een hoop taken voor een tijdelijke periode extra op moeten worden genomen door de andere werknemers. Hierdoor kan er sneller werkstress en stress door zwaar lichamelijk werk ontstaan.

Werknemers hebben enige tijd nodig om fysiek of mentaal te herstellen

Het maakt niet uit om wat voor soort verzuim het ook gaat bij jou in het bedrijf, het geven van voldoende tijd is de ultieme sleutel tot een succesvol herstel. Dit proces wordt standaard in overleg afgestemd met de Arbodienst. Tussentijds ontvang je gelukkig altijd een terugkoppeling van de voortgang van het herstel en op het moment dat de tijd voor de werknemer is gekomen om weer aan het werk te gaan, kun je langzaam maar zeker aan de slag gaan met de re-integratie. Alles gebeurt natuurlijk in samenspraak met de desbetreffende werknemer, zodat alles volgens de nodige wet- en regelgeving gebeurt. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk.

Door uitval van personeel ontstaat er meer werkdruk bij andere collega’s 

Naast dat de stress bij de desbetreffende werknemer erg vervelend is, zorgt het ook meteen voor veel meer werkdruk bij andere collega’s. Zorg er dus altijd voor dat je de uitval van de werknemer goed communiceert naar het team en bespreek welke taken haalbaar zijn om over te nemen. Zo weet je dus altijd zeker dat het huidige team goed kan blijven functioneren. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk. 

Zorg voor een optimale voorbereiding door de nodige verzekeringen voor je bedrijf af te sluiten 

Als werkgever kun je de nodige maatregelen nemen om mogelijk verzuim sneller te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de door jou gestelde targets ook daadwerkelijk haalbaar zijn door het personeel. Probeer het team het hele jaar door uit te blijven dagen en ga het gesprek aan op het gebied van de voortgang per werknemer. Maar zorg er aan de andere kant ook voor dat je de nodige verzekeringen afsluit. Denk daarbij aan het afsluiten van een speciale verzuimverzekering. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.