Veiligheid van cryptocurrencies

Het is van essentieel belang dat je jouw Cryptocurrencies veilig opslaat.

609

De waarde van de munt zit momenteel in een stijgende lijn. Hierdoor zijn er steeds meer virussen en hackers actief om jouw crypto te stelen. Zorg daarom voor een veilig opslag van jouw Cryptocurrencies, zodat niemand bij jouw munt kan komen. Hoe doe je dit dan? Wij geven je een aantal tips voor een veilige opslag van de Cryptocurrencies.

Twee-factor-authenticatie

Door gebruik te maken van een twee-factor-authenticatie, ook wel 2FA, gebruik je naast je wachtwoord nog een andere vorm om in te loggen. Enkel je wachtwoord is niet meer voldoende om het systeem binnen te komen. Een 2FA-code is een 6-cijferige code die steeds verandert. Deze code dien je in te vullen om bepaalde acties op je account goed te keuren. Hiermee wordt de veiligheid gewaarborgd. Dit is een aanrader wanneer je jouw Cryptocurrencies veilig wilt opslaan.

E-mailadres en wachtwoorden

Inloggen vindt meestal plaats door middel van een e-mailadres en een wachtwoord. Het is een aanrader om niet voor elk account hetzelfde e-mailadres en wachtwoord te gaan gebruiken. Wanneer je overal gebruik maakt van hetzelfde e-mailadres, dan is de helft al ingevuld voor de hacker. Standaard e-mailadres staan nog wel eens op het internet door sociale media accounts of oude forums. Kies dus een uniek e-mailadres voor jouw crypto-zaken. Een sterk en uniek wachtwoord is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je wachtwoord minimaal uit 12 tekens bestaat en het liefst random gekozen tekens en andere cijfers. Deze wachtwoorden kunnen online worden opgeslagen. Daarvoor is het wederom van belang om jouw online-omgeving goed te beveiligen.

Encrypteer je harde schijf

Als je laptop of harde schijf wordt gestolen, dan kan de data hiervan worden afgehaald. Door de harde schijf te encoderen met een sterk algoritme, wordt het vrijwel onmogelijk om data in te zien. Door middel van encryptie wordt alle data op jouw computer versleuteld met een sterk wachtwoord. Jij ontvangt een unieke code waarmee de encodering kan worden opgeheven. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je je harde schijf in een andere computer wilt plaatsen.

Vergrendel je computer

Wanneer je wegloopt van je computer, is het verstandig om deze te vergrendelen. Op deze manier voorkom je dat andere mensen jouw computer zomaar kunnen gebruiken. Het vergrendelen van je computer kost nog geen seconde en is dus zeker waard om te doen wanneer je je laptop verlaat. Kijk zelf maar eens wat je met een ontgrendelde laptop allemaal kunt. Vaak staat de e-mail nog open, worden wachtwoorden automatisch ingevuld en ga zo maar door. Windows heeft zelfs een sneltoets waarmee de laptop snel kan worden vergrendeld, namelijk: Windows + L. Natuurlijk moet je wel je laptop voorzien van een sterke code of wachtwoord, anders heeft het vergrendelen weinig effect.

Meer informatie

Wij helpen je vast op weg naar een betrouwbaar platform voor de crypto wereld: Anycoindirect. Door middel van de bovenstaande tips kan jij aan het crypto-avontuur beginnen. Het is belangrijk om vooraf voldoende informatie te verzamelen, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Wij wensen je veel succes!

Vorig artikelDe perfecte werkgever worden? Volg deze tips!
Volgend artikelTijd voor het plannen van een bedrijfsbarbecue? Tips + Fiscale regels!