Ontdek de voordelen van een online boekhouder

Meestal is een online boekhouder relatief goedkoop, wat veel ondernemers een groot voordeel vinden.

266
Boekhouding minder tijd kwijt tips

Als ondernemer is het bijhouden van je boekhouding ontzettend belangrijk. Niet alleen de Belastingdienst verwacht dat je jouw administratie op orde hebt, ook voor je bedrijf zijn inzicht en controle over je cijfers essentieel om verder te kunnen komen. De meeste ondernemers kiezen er daarom voor om hun boekhouding uit te besteden. Dit kan tegenwoordig ook volledig online en dat is een slimme keuze. Ontdek hier waarom je ook jouw boekhouding het beste online kan laten doen.

Altijd en overal inzicht

Inzicht in je financiële prestaties is essentieel voor het nemen van weloverwogen beslissingen. Wordt jouw boekhouding online beheerd? Dan kun je deze altijd en overal inzien, via je browser of een boekhoudapp met handige dashboards en rapportagetools. Op die manier kan je jouw cijfers en financiële prestaties op een overzichtelijke manier volgen, en verlies je nooit de controle.

Minder tijd kwijt aan je boekhouding

Een tweede voordeel van online boekhouden met een boekhouder, is dat je er veel minder tijd aan kwijt bent. Niet alleen zorgt je boekhouder ervoor dat alle facturen en bonnetjes netjes verwerkt worden, ook kan je facturen en bonnetjes in een handomdraai aanleveren. Vroeg moest je moeilijk doen met kopieën en het sturen van mailtjes, maar bij de meeste online boekhouders kan je nu direct je documenten inscannen via de app. Dit bespaart enorm veel tijd: tijd die je weer overhoudt voor je bedrijf!

Lagere kosten

Misschien wel het grootste voordeel van een online boekhouder is de lage kosten. Een online boekhouder heeft geen duur kantoor nodig, en bespaart ook flink op reiskosten en andere kosten die te maken hebben met een fysieke locatie. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt bij Boekhouder Eindhoven, dan zie je dat ze jouw complete boekhouding al doen voor EUR 109,00 per maand. Voor dat geld wordt dus niet alleen je boekhouding bijgehouden, maar heb je ook alle aangiftes voor omzetbelasting en de inkomstenbelasting goed geregeld. Dat is echt flink goedkoper dan bij vergelijkbare kantoren die nog niet volledig online werken.

Vorig artikelDe voordelen van een hybride cloud voor bedrijven
Volgend artikelUrenregistratie voor personeel: de beste tools en tips