Interesse om te investeren in aandelen? 5 simpele tips!

Het is belangrijk om risico's te overwegen en te spreiden.

809
geld investeren tips

Je zit er al een tijdje over na te denken geld te investeren. Je volgt het wereldnieuws en ziet de ontwikkelingen in de financiële markt. Bovendien geef je veel minder uit door de bizarre omstandigheden waarin we nu leven. Sparen op de bank vind je maar niets, want het rendement is niet zo aantrekkelijk. 

Herkenbaar? Dan is geld investeren in aandelen wellicht een optie voor jou. In welke aandelen kun je slim investeren en hoe dek je risico zoveel mogelijk af? Maak gebruik van onderstaande 5 tips.

1. Reserveer geld dat je kunt kwijtraken

Investeer niet met geld dat je nodig hebt voor jouw dagelijks leven. Reserveer een bepaald bedrag dat je bereid bent te verliezen. Of dat je je kunt permitteren te verliezen. Verlies doet altijd pijn. En het doet nog meer zeer als je het geld nodig hebt, maar er niet over kunt beschikken. Want het is verloren. 

2. Er zijn risico’s

Voordat je je geld investeert in aandelen of bedrijven, moet je je ervan bewust zijn dat er altijd een risico is op verlies. Je kunt als aandeelhouder jouw stem uitbrengen tijdens vergaderingen. Toch bestaat de mogelijkheid dat een bedrijf over de kop gaat. Je krijgt misschien na de veiling wat terug, maar het verlies kan groot zijn.

3. Verspreid investeren

Om verlies te voorkomen of de kans erop te verminderen kun je verspreid investeren. Beleg het volledig bedrag dat je gereserveerd hebt niet alleen in één bedrijf. Kijk eerst wat de aandelen kosten, zodat je van meerdere bedrijven aandelen kunt kopen. Afhankelijk van jouw budget kun je kiezen voor dure of minder dure aandelen. 

Tips geld investeren

4. Hoe en waar?

Je kunt veilig en eenvoudig een aandeel kopen door deze link te volgen. Op de website kun je onmiddellijk zien welke brokers de betrouwbare zijn. Er zijn namelijk ook malafide brokers die de risico’s voor jou alleen maar groter maken. Bekijk de brokers op deze website en investeer veilig in een aandeel. Die kun je zien als je verder omlaag scrolt. Je ziet de top aandelen en zo kun je een keuze maken. 

5. Opkomende bedrijven

NIO is een Chinees bedrijf dat al ruim 6 jaren timmert aan de weg met zijn elektrische auto’s. Wellicht een Chinese variant van Tesla? Dit bedrijf ontwikkelt goede elektrische auto’s die nu in trek zijn in de wereld. Het bedrijf is van plan de Amerikaanse en Europese markten aan te doen. Aandeel nio kopen? Dat kun je doen via de verschillende brokers op de website van biflatie.nl waar je wegwijs wordt gemaakt. De aandelen van nio hebben trouwens een niet te hoge prijs. 

Tot slot, investeren is een uitdaging en kan je heel wat winst opleveren. Er zijn verschillende soorten aandelen beschikbaar. Wees bewust van het risico en investeer daarom geld dat je kunt verliezen. Investeer verder verspreid om verlies te voorkomen. Investeer via de gerenommeerde brokers en vermijd de malafide handelaren. Laat je geld nu groeien, veel succes!

Vorig artikelWat is de meest efficiënte manier om je voor te bereiden op het auto theorie examen?
Volgend artikelMeer uit je bedrijf en jezelf halen met een business coach