Dit moet als beginner weten over handelen in cryptomunten zoals Bitcoin

Investeer bij voorkeur alleen geld dat je kunt missen.

1147
Bitcoin koers

In enkele jaren tijd is de populariteit voor cryptomunten zoals Bitcoin tot ongekende hoogte gestegen. Een aantal keer zijn cryptomunten groots in het nieuws gekomen door jonge mensen die nét op het juiste moment wisten te investeren en daardoor in korte tijd veel geld hebben verdiend. Natuurlijk zijn dit slechts enkele verhalen en mag crypto handelen nooit als snelle oplossing gezien worden om rijk te worden. Immers, als het zo simpel zou zijn, dan zouden we het allemaal doen. Wel kan je, indien je het op de juiste manier aanpakt, een stuk meer rendement behalen dan als je je geld op de spaarrekening laat staan. Zeker gezien de huidige inflatie het spaargeld veel minder waard maakt. 

Blijvende groei van cryptomunten

Het is een feit dat cryptomunten blijvend zijn en naar verwachting alleen maar verder zullen groeien in de komende jaren. Daarom is het geen gek idee om je nu eens te verdiepen in deze relatief nieuwe beleggingsvorm. Maar wat moet je weten voordat je gaat beginnen met handelen in crypto valuta? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. 

Zo verdien je geld met cryptomunten 

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. We kunnen grofweg twee verschillende opties onderscheiden. 

Allereerst de wijze waarop je een munt zeer lang vasthoudt en het moment dat deze sterk in waarde stijgt afwacht. Dit is wel een risico. Je weet immers nooit op welk moment de waarde van de munt op z’n hoogst staat. Daarnaast betekent dit ook dat je een geruime tijd je geld niet meer terug kunt krijgen. Dit is dus enkel een goede oplossing wanneer je het geld de komende tijd niet nodig hebt. 

Daarnaast is het ook mogelijk om constant actief te handelen met jouw cryptomunten. Hierbij houd je de koersstijgingen- en dalingen nauwlettend in de gaten. Hoe vaker je dit doet, hoe meer feeling je hierin krijgt en hoe beter het uiteindelijk zal gaan. 

Bitcoin beginner

Voorkom deze veelgemaakte fouten 

Het is niet gek dat er regelmatig fouten worden gemaakt tijdens het handelen met cryptomunten. Zeker als je voor het eerst begint met handelen, is de kans erg groot dat er fouten zullen worden gemaakt. Het is daarom verstandig om je van tevoren goed in te lezen en in elk geval de volgende veelgemaakte fouten door beginnende handelaars te voorkomen: 

  • Blijf research doen. Denk zeker niet dat je alles weet, maar lees je heel goed in. Beleg niet in een specifieke munt omdat je buur/vriend of vader dit ook doet, maar vergaar zelf de kennis die je nodig hebt om zorgvuldig te kunnen handelen.
  • Buy low, sell high is dé manier om snel succesvol te zijn in het handelen met cryptovaluta. Wanneer je inkoopt als de munt het juist minder goed doet, is de kans veel groter dat de munt uiteindelijk veel meer waard wordt dan wat jij hiervoor hebt betaald. Verkoop het pas wanneer de munt het weer goed doet.
  • Leg nooit meer geld in dan dat je daadwerkelijk kunt missen. De cryptomarkt is erg volatiel. Van de ene op de andere dag kan de beurs instorten. Er is dus wel degelijk een risico. Zeker wanneer je het geld slechts korte tijd wilt inzetten. Wees er daarom zeker van dat je het geld dat wordt gebruikt, daadwerkelijk kunt missen. 
Vorig artikelDe voor- en nadelen van non fungible tokens op een rijtje
Volgend artikelLeuke vrijdagmiddagborrel tips: dit zijn populaire dranken in 2022