Beleggen in vastgoed? Zo geeft het je voorspoed!

Investering staat als een huis.

1057
modern gebouw

Geld gespaard? Waar je vroeger een mooi passief inkomen uit rente van de bank haalde, krijg je tegenwoordig weinig tot niets meer en mag je zelfs bijbetalen bij een bedrag van zes nullen. Niet wenselijk natuurlijk!

Een goed alternatief om een passief inkomen uit je spaargeld te halen is investeren in vastgoed. Benieuwd naar de mogelijkheden? We zetten ze uiteen in dit artikel.

728x90

Vastgoed kopen

Een goede manier om passief inkomen te werven is het verhuren van vastgoed. Een eenmalige grote investering levert je rendement op voor de toekomst. Je kunt investeren in woonhuizen/appartementen, kantoorruimte of zelfs winkelcentra en hotels.

Om te kunnen verhuren, moet je natuurlijk wel vastgoed in bezit hebben. Je kunt bijvoorbeeld op huizenjacht gaan in jouw regio. Met de prijzen voor vastgoed van tegenwoordig is dit mogelijk niet altijd de slimste optie. Slimmer is het om te kijken bij een specialist in beleggingspanden.

Bij Beleggingspanden.nl vind je bijvoorbeeld een ruim aanbod en steeds nieuwe beleggingspanden. Houd het eens in de gaten om te kijken of er iets voor jou tussen zit. Door je aan te melden op de nieuwsbrief ontvang je steeds de nieuwe panden en afmelden kan ieder moment.

Het voordeel van kopen via een vraag-en-aanbod site is dat je beter inzicht krijgt in wat relevante beleggingsprojecten zijn. Zelfs als je niet via zo’n website wilt kopen, dan levert het een tijdje in de gaten houden ervan je nog wel goede insights op. Zeker aanmelden en een tijdje volgen dus.

TIP: Ik heb geen tonnen aan cash maar wil wel beleggen?

Velen zien de voordelen van beleggen in vastgoed, maar hebben niet genoeg gespaard om vastgoed te kunnen kopen. Daarvoor is de beleggingshypotheek in het leven geroepen! Verschillende partijen, zoals ING en ABN AMRO, bieden deze lening aan. Je moet wel altijd zelf geld inleggen, maar vaak kun je tot 80% via de hypotheek financieren. Voor jezelf is het natuurlijk een optelsom of dit de moeite waard is.

  • De financiering die je bij een bank krijgt, hangt af van de voorwaarden van de bank, maar vaak ook van wat je verdient en hoe lang je werkt.

Vastgoed verhuren

Wanneer je vastgoed in bezit hebt en daar huur uit wilt verkrijgen, dan ga je verhuren. Daarbij kun je kiezen of je:

  • De verhuur in eigen beheer houdt: hierbij zorg je zelf voor eventuele verbouwingen en opknappingen. Ook moet je zorgen dat je een huurder hebt en de betalingen in de gaten houden. Alles moet netjes op papier komen staan. Hier vind je de richtlijnen van de Rijksoverheid voor het opstellen van je huurcontract.
  • Een vastgoedbeheerder inschakelt: ze nemen je zorgen uit handen en innen maandelijks de huur, zorgen voor onderhoudswerkzaamheden en controleren of het pand niet verwaarloosd wordt door verhuurders.

De verhuur in eigen hand houden is vooral slim als je tijd hebt, stressbestendig bent of zekerheid hebt dat de vraag aanwezig is én wanneer je op korte afstand van het pand woont. Koop je bijvoorbeeld een huis of appartement in je eigen woonplaats, dan is het zelf verhuren een prima optie.

Toch is er veel te zeggen voor het inschakelen van een vastgoedbeheerder, omdat het je heel wat tijd en stress scheelt. Geen zorgen over betalingen, of je een huurder hebt en of ze je pand beschadigen, want de vastgoedbeheerder houdt hier de controle op. Het zou je in verhouding mogelijk iets minder kunnen opleveren, maar je bent wel maandelijks verzekerd van je geld.

Er is overigens niet één beste vastgoedbeheerder, dit hangt af van je regio en het type vastgoed dat je wilt verhuren. Google is your best friend. Vergelijk vastgoedbeheerders in de buurt, lees reviews, weeg de voor- en nadelen af en kies welke beheerder het beste bij je past.

Vastgoed verkopen

Heb je zelf beleggerspanden in bezit, maar wil je er juist vanaf? Ook dan is een tussenpersoon die gespecialiseerd is in beleggen een goede keuze. Op de standaard verkoopwebsites van bijvoorbeeld huizen vind je vaak niet de juiste doelgroep. Door je vastgoed via een vraag-en-aanbod site aan te bieden is de kans groter dat je snel verkoopt.

Kijk ook hier eens bij Beleggingspanden.nl, want door via hier te verkopen bereik je meer dan 40.000 investeerders.

Hoe gaat dat dat in zijn werk?

  1. Eerst wordt vrijblijvend en kosteloos de waarde bepaald van jouw beleggingspand.
  2. Na overeenstemming van de prijs wordt het verkoopdossier aangemaakt, eventueel met het maken van foto’s op locatie.
  3. Na goedkeuring wordt je vastgoed onder de aandacht gebracht en worden beleggers met een passend zoekprofiel benaderd.
  4. Bij prijsovereenstemming wordt de koopovereenkomst opgemaakt en naar beide partijen ter goedkeuring opgestuurd. Betaling gebeurt via de notaris.

Vorig artikelWat maakt Yourhosting zo populair?
Volgend artikelWetsvoorstel verplichte AOV voor zelfstandigen ingediend bij SZW