Snel bedrijfskrediet nodig? Bridgefund biedt uitkomst

Gemakkelijk en snel online zakelijke leningen aanvragen zonder rompslomp.

1595
vrouw met laptop en credit card

Soms heb je snel bedrijfskrediet nodig voor je bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer je een fantastisch idee hebt om je bedrijf te laten groeien of helaas soms ook in moeilijkere tijden. Momenteel zien we het laatste door de coronacrisis helaas vaker voorkomen. Hoe dan ook, je bedrijf heeft geld nodig dat je momenteel niet in kas hebt. Het liefst heb je dat natuurlijk zo snel mogelijk, daarvoor biedt een zakelijke lening van Bridgefund uitkomst.

Wat is Bridgefund?

Bridgefund is een in 2018 opgerichte Nederlandse kredietverstrekker uit Amsterdam gericht op zakelijke leningen. Een zakelijke lening afsluiten is vaak een traag en moeilijk proces. Je hebt meerdere gesprekken met een bank, moet door een aantal checks, ondertekent zo’n tien documenten en uiteindelijk ontvang je dan een keer het krediet dat je wil lenen. Nergens voor nodig volgens Bridgefund.

Bridgefund is een zogenoemd Fintech bedrijf en geen traditionele bank. De term Fintech is een samenvoeging van de woorden ‘financial’ en ‘technology’. Fintech bedrijven richten zich erop om de trage en nog zeer traditionele financiële sector te versnellen en te moderniseren door middel van nieuwe technologieën. Dit is vrij kort door de bocht, maar in de praktijk biedt het je bij Bridgefund twee grote voordelen: een bedrijfskrediet afsluiten is niet alleen ontzettend gemakkelijk, maar je ontvangt het geld ook nog eens supersnel.

Voorwaarden

Bridgefund heeft geen jaarcijfers of businessplannen nodig om je aanvraag voor een zakelijk krediet te accorderen. Voor het beoordelen van je aanvraag wordt er enkel gekeken naar een MT940 bestand. Schrik niet, dit is een bestandstype om financiële banktransacties mee te exporteren waar ook bijvoorbeeld de meeste boekhoudprogramma’s gebruik van maken. Je exporteert het bestand doorgaans eenvoudig vanuit je omgeving voor online bankieren van de bank waar je je zakelijke rekening afgesloten hebt.

Bridgefund is een erg laagdrempelige kredietverstrekker, waardoor vrijwel alle bedrijven er gebruik van kunnen maken. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden:

  • Je bedrijf moet minimaal een jaar (12 maanden) bestaan.
  • Je bedrijf moet een minimale omzet hebben van €50.000 op jaarbasis.
  • De minimale looptijd van de lening is 3 maanden met een maximum van 24 maanden.
  • De minimale lening bedraagt €5.000 met een maximum van €250.000.

Bekijk hieronder hoe een lening aanvragen bij Bridgefund werkt!

Aanbod van Bridgefund

Interesse in een zakelijk krediet van Bridgefund? Je vraagt eenvoudig een lening aan via de website op basis van enkel een gewenst leenbedrag en een looptijd. Je ziet direct hoeveel de rente bedraagt en hoeveel je dagelijks dient te betalen. Bridgefund beoordeelt vervolgens je aanvraag en stuurt je binnen 24 uur (!) een aanbod na calculatie van een risicoprofiel. De aanbieding is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast totdat je zelf akkoord geeft.

Sluit je een lening af bij Bridgefund, dan geniet je van de volgende voordelen:

  • Na akkoord op het aanbod ontvang je het bedrag binnen 24 uur op je rekening. Het totale proces van aanvraag tot het ontvangen van het geld is dus binnen 48 uur geregeld!
  • Een rentetarief vanaf 1.5% per maand.
  • Lening boetevrij aflossen: wil je eerder aflossen omdat het goed gaat met je bedrijf? Dan doe je dat boetevrij en met korting.
  • De volledige overeenkomst bedraagt slechts 3 pagina’s zonder kleine lettertjes. Het is dus zeer transparant zonder rompslomp en grote administratieposten.
  • Er is geen onderpand nodig voor de lening.
  • Bridgefund betrouwbaar? Met een klanttevredenheidsscore van 4.8/5 op basis van honderden Bridgefund reviews hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Rente per maand, wat betekent dat?

Wanneer je geld gaat lenen, ook bij een B2B lening, dan krijg je altijd met rente te maken: “Geld lenen kost geld”. Er zijn echter twee vormen van rente die belangrijk zijn om een onderscheid in te maken:

Vaste rente: Neem je een lening met een vaste rente, dan wordt het rentepercentage bovenop je leenbedrag geteld. Dit is het bedrag dat je uiteindelijk terug moet betalen. Neem je bijvoorbeeld een lening van €10.000 met een rente van 8%, dan betekent dit dat je €800 euro aan rente betaalt.

Rente per maand: Bij een rentetarief per maand werkt dit wat anders, maar dit is een model wat steeds meer kredietverstrekkers gebruiken. Dit geldt dus ook voor Bridgefund. Hierbij betaal je namelijk maandelijks het afgesproken rentepercentage over het bedrag van je lening, minus de aflossing. Stel dat je €10.000 leent met een maandelijkse rente van 1.5% en je betaalt dit bedrag over 6 maanden terug, dan betaal je dus in feite het volgende aan rente:

MaandNog af te lossen bedragRentepercentageTe betalen rente
1€10.0001,5%€150
2€8.333,331,5%€125
3€6.666,671,5%€100
4€5.0001,5%€75
5€3.333,331,5%€50
6€1.666,671,5%€25
TOTAAL€10.0005,25%€525

Reken je dit terug naar een vast rentetarief, dan betaal je dus in feite 5,25% rente over de totale looptijd van de lening in dit voorbeeld. Bij Bridgefund betaal je een rente van 1% per maand, plus een opslag die varieert tussen de 0.5% en 2.5%. De rente die je betaalt varieert dus van 1.5% tot 3.5% per maand. De opslag is afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen en bedrijfsprestatie indicatoren. De exacte rente die je betaalt bij Bridgefund is dus bedrijfsspecifiek. Doe een vrijblijvende lening aanvraag om het rentetarief voor jouw bedrijf te ontdekken.

Is Bridgefund dan heel duur?

De vraag die we ons vervolgens voor kunnen stellen is of het rentetarief per maand Bridgefund duur maakt. Die vraag is echter zowel heel gemakkelijk als moeilijk te beantwoorden, dat staat namelijk niet vast. Een rentetarief van 1.5% per maand is zeker niet duur, ook vergeleken met kredietverstrekkers met een vast rentetarief. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat je dus niet daadwerkelijk maar 1.5% rente betaalt onderaan de streep en dat het rentetarief hoger kan zijn als je bedrijf een grotere risicofactor heeft.

Wil je de rente en daarmee de kosten zo laag mogelijk houden? Dan is het slim om de lening zo snel mogelijk af te betalen. Hoe minder maanden er immers voorbijgaan tijdens de loopduur van de lening, hoe minder vaak je rente hoeft te betalen. Betaal je je lening bijvoorbeeld al in 3 maanden terug (het minimum), dan betaal je uiteindelijk slechts 3% rente bij een rentetarief van 1.5% per maand, wat zéér voordelig is.

Conclusie: Waarom kiezen voor Bridgefund?

Heb jij snel een zakelijke lening nodig en geen zin in of tijd voor een lang traject vol administratieve rompslomp? Dan is Bridgefund een betrouwbare en relatief voordelige kredietverstrekker met een prettige no-nonsense werkwijze.


Vorig artikelVeilig op weg met een bedrijfsautoverzekering!
Volgend artikelBlendle Premium nu GRATIS: Lees en luister onbeperkt nieuws van alle k(r)anten!