Opties: interessant, leerzaam en vol potentie

Kleine investering, grote kansen

15

Voor de iets meer ervaren belegger lonken er altijd meer mogelijkheden op de financiële markten. De beginnende belegger zet zijn geld vooral in op beleggingsfondsen, en wellicht ook individuele aandelen. Maar na een tijdje zal de interesse ook naar kansen op een hoger rendement gaan. Opties mogen we zeker tot die categorie rekenen. Wellicht (nog) niet voor iedereen geschikt, maar absoluut reuze interessant.

Kleine investering, grote kansen


Een optie kunt u zien als een serieuze kans op een hoger rendement, met een relatief beperkte investering. Handelen in opties is niet voor iedereen weggelegd, enige kennis is namelijk wel aan te bevelen. Maar alles is te leren, zeker als u over wat financiële kennis bezit. Daarnaast is desteronline.nl de plek waar u aardig bij kunt leren. Daarmee zorgt u ervoor dat u steeds meer beslagen ten ijs komt als u zich op de optiemarkt begeeft.

Hefboom inzetten


Opties zijn zo aantrekkelijk omdat u een hefboom inzet. Dit zorgt ervoor dat u slechts een kleine inleg nodig heeft om deel te nemen op de optiemarkt. De hefboom tilt als het ware uw potentiële rendement fors omhoog. Bedenk daarbij wel dat u ook iets meer kans maakt om geld te verliezen. Maar de mogelijkheden met opties zijn door dat kenmerk wel bijna grenzeloos.

Opties defensief inzetten


Veel beleggers gebruiken opties bijvoorbeeld juist defensief. Als ze risico’s durven nemen met hun overige beleggingen, dan zijn opties een mogelijkheid om die af te dekken. De optiehandel is dus ook een speelveld voor slimmeriken, mensen die best een gok durven waken, maar ook in tegengestelde richting beleggen. Per saldo kunt u dus met opties uw risico’s beperken.

Volatiel beleggen


In het ene aandeel wordt meer gehandeld dan in het andere. Het ene aandeel laat ook heftigere koersbewegingen zien dan het andere. Juist dat laatste is een heel interessant uitgangspunt om te investeren in opties. Het gaat er dan uiteraard wel om dat u op de juiste momenten koopt én weer verkoopt. Dat geldt voor opties veel meer dan bij de meeste andere beleggingen, juist vanwege die hoge volatiliteit. Opties zijn dus geen belegging waar u, zoals bij aandelen, eens in de zoveel tijd naar kijkt.

Platformbeleggen


Ook voor het beheren van uw optieposities is een beleggingsplatform een uitgelezen mogelijkheid. U heeft altijd een up-to-date overzicht, van zowel uw portefeuille als uw optieposities. Handelen doet u met een paar eenvoudige kliks. Daarnaast vindt u er enorm veel informatie, die u helpt een nóg slimmere en serieuzere belegger te worden.

Vorig artikelHoe kies je een verzekering die bij je past?
Volgend artikelHoe rust je de toiletten van je bedrijf goed uit?