Hoogste spaarrente Europa? 3,31% bij Distingo Bank via Raisin!

Raisin treedt op als spaarbemiddelaar voor hoge rentes bij Europese banken.

623
Hoogste spaarrente europa

LAATSTE UPDATE 13-5-2024: Dit artikel is geschreven op 16-11-2023, toen de rente bij Distingo Bank 3,1% was. Ondertussen is deze gestegen, check hier de updates!

UPDATE 13-5-2024: Er geldt een actie voor NIEUWE DISTINGO KLANTEN (via Raisin). Zij krijgen tot €100,- GRATIS CADEAU bij het openen van een bankrekening. Geldig voor registraties tot 15 juni 2024. Gebruik daarvoor de Raisin kortingscode (zonder dit werkt het niet!) en activeer via de volgende actiepagina: €100 cadeau! > naar actiepagina.

UPDATE 15-2-2024: Rente is door gestegen naar 3,31%!

UPDATE 12-1-2024: Rente is door gestegen naar 3,29%!
De cijfers in de tekst zijn gebaseerd op 16-11.

Veel mensen zijn op zoek naar de hoogste spaarrente in Europa. Tegelijkertijd willen ze kiezen voor een betrouwbare bank waar je geld veilig staat. Vandaag, 16 november 2023, kregen we melding van een nieuwe partnerbank bij Raisin Nederland: Distingo Bank. Daar is de rente 3,1%, en je geld is tot 100k verzekerd via het deposito garantiestelsel, en het is vrij op te nemen. Dit nieuwtje wilden we graag zo snel mogelijk met jullie delen.

We geven je daarnaast ook tips hoe je de actuele spaarrentes in Europa vergelijkt en hoe het zit met Nederlandse aanbieders.

Wat is de hoogste spaarrente van Europa?

De hoogte van de spaarrente in Europa is dagelijks aan verandering onderhevig. Bovendien worden er vaak voorwaarden gesteld, zoals geld een x tijd vastzetten. Uitzonderlijk zijn rentes boven de 3%, zonder extra voorwaarden.

Wat is de hoogste spaarrente Nederland?

In Nederland staat Bunq Bank bekend om de hoge rente, en dat is die ook zeker in verhouding tot andere partijen! Op moment van schrijven ontvang je er 2,46% op je persoonlijke spaargeld, zonder dat je het een periode vast hoeft te zetten. Ondertussen kun je ook bij Distingo Bank een spaarrekening afsluiten, met rente van 3,1%.

Banner 728x90

Wat is Distingo Bank? 3,1% spaarrente!

Distingo Bank komt uit Frankrijk, dus misschien gaat je voorkeur niet uit naar het stallen van geld bij een buitenlandse bank. Spaarplatform Raisin bemiddelt echter tussen Nederlandse spaarders en buitenlandse banken, zodat consumenten kunnen profiteren van een hogere spaarrente. Zo sluit je dus een spaarrekening bij Distingo bank af.

Meer weten of gratis spaarrekening met 3,1% rente aanvragen?

Is Distingo Bank veilig?

Distingo Bank wordt gezien als een veilige bank waar je onbeperkt geld kunt storten en opnemen wanneer je maar wilt. Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositiegarantiestelsel tot €100.000 per rekeninghouder per bank. Dit geldt voor natuurlijke personen, ongeacht of deze woonachtig zijn in Frankrijk of elders. De belofte is dus dat je geld tot €100.000 verzekerd is.

Is Distingo Bank veilig?

Waarom afsluiten via Raisin?

Raisin is dus de tussenpersoon voor jou en Distingo Bank. Diensten zijn gratis voor de klant, en de inkomsten verkrijgen ze van de bank zelf op basis van commissie van het bemiddelde spaargeld bij de partnerbanken. Direct een rekening openen bij Distingo Bank is niet tot nauwelijks mogelijk als inwoner van Nederland. Het is erg ingewikkeld en eigenlijk onnodig, gezien dat dus kosteloos via Raisin kan.

Banner 728x90

Spaarrente verwachting 2024

Veel mensen zijn nieuwsgiering naar de spaarrente verwachting 2023 en 2024. Gezien de huidige ontwikkelingen gaat deze naar verwachting stijgen, maar goed, veel lager dan de afgelopen jaren kon natuurlijk ook niet (tot negatieve rente aan toe). Belangrijk om te weten is dat de rente vaak variabel is, zo ook bij Distingo. Dat betekent dat de rente op ieder moment kan wijzigen, zowel in je voordeel als nadeel.

Variabele rente en onbeperkt opnemen of vastzetten?

Variabele rente die dus op ieder moment kan wijzigen geeft als vraag of het slim is om geld vast te zetten tegen een bepaalde rente. Dat is altijd een gok, omdat je niet weet of de rente hoger gaat worden. Soms wordt bovendien in de kleine letters opgenomen dat de rente ook in je nadeel kan wijzigen tijdens de vastgezette periode (dus pas daarmee op!). Voor jezelf een afweging of je het geld kunt missen en of vastzetten de moeite waard is.

Wijziging rente? Wijziging bank!

Wie echt actief bezig is met de hoogste rente, die kan natuurlijk ook altijd geld opnemen en overzetten naar een andere bankrekening waar op dat moment de rente hoog is. Echte verschillen ga je pas maken als je hoge bedragen op spaarrekeningen zet. Dan kan een procent verschil op termijn al flink wat geld opleveren. Gelukkig is het aanmaken van een spaarrekening tegenwoordig erg eenvoudig, zo ook bij Distingo.

  1. Maak je Distingo rekening aan via Raisin.
  2. Klik op open rekening en vul je mailadres in.
  3. Bevestig, vul indien nodig aanvullende gegevens in.
  4. De rekening wordt voor je aangemaakt en je kunt geld storten.
  5. Verandert de rente? Dan boek je je geld over naar een aantrekkelijkere spaarrekening.
Banner 970x250

TIP: check hoogste spaarrente Europa bij Raisin

Raisin is sowieso koploper als het aankomt op het aanbieden van spaarrekeningen bij buitenlandse banken (Europese spaarbemiddelaar). We raden je aan om daar eens een kijkje te nemen als je spaarrentes wilt vergelijken bij verschillende Europese banken. Daar lees je ook altijd de voorwaarden terug. Onder meer betreft het garantiestelsel en de vrijstelling van bronbelasting (belasting over rente die je ontvangt uit ander land).

Actuele spaarrentes vergelijken bij Raisin

Bunq spaarrente bij Nederlandse bank

Spreekt het je toch niet zo aan om via een buitenlandse bank je geld te laten renderen? Hoewel je ook hier recht hebt op garanties, slaapt niet iedereen er even goed van. Gelukkig heeft ook Nederland een aantrekkelijke aanbieder. Bunq Bank wordt wat dat betreft regelmatig benoemd als aantrekkelijkste Nederlandse bank met de hoogste spaarrente.

Business

Op moment van schrijven ontvang je 2,46% rente op spaargeld. Het openen van een rekening is gratis en kost je slechts 5 minuten. De bank staat namelijk ook bekend om het eenvoudig bankzaken doen. En dat is wat veel mensen aanspreekt. Het leven is immers al ingewikkeld genoeg. Je kunt er bovendien ook een voordelige betaalrekening openen.

Gratis Easy Savings account bij Bunq (2,46%) – lees meer informatie

Succes met sparen!

Dit artikel is informerend bedoeld en we hopen dat je hier veel aan hebt zodat je zoveel mogelijk rente bij elkaar kunt sprokkelen. Wij zijn echter geen financieel adviseur en er kunnen geen rechten aan dit artikel worden ontleend. Bovendien kunnen slimme keuzes op het gebied van sparen en beleggen afhangen van je persoonlijke situatie. Lees in ieder geval altijd goed de kleine letters voordat je geld op een spaarrekening zet.

De rentepercentages zijn waarschijnlijk aan verandering onderhevig. Daarom raden we je aan om de actuele tarieven te controleren via onderstaande links. Vergelijk en let op de garantie die je vanuit de betreffende bank tot een bepaald bedrag krijgt. Succes!

Handige links:

Vorig artikelWaarom kiezen bedrijven voor bureaukalenders
Volgend artikelDe voordelen van het inschakelen van een belastingadviseur