bunq Zakelijk review: easyMoney Business dé online bankrekening voor innovatie ondernemers

1420
Bunq Easymoney business review

Wil je een zakelijke bankrekening afsluiten? Dan kun je natuurlijk naar gevestigde banken gaan, zoals Rabobank of ABN AMRO. Ben je echter op zoek naar een goede online bank aan een relatief lage prijs, een waar je geld veilig staat en je gebruikmaakt van de laatste technologische snufjes op bankgebied? Dan is de zakelijke bankrekening easyMoney van bunq een goede keuze.

In deze easyMoney review van bunq Zakelijk vertellen we je meer over de voordelen, kosten en mogelijkheden van deze zakenrekening.

Wie is bunq bank?

bunq werd in 2012 opgericht door de Canadese Ali Niknam, ook oprichter van TransIP. In 2015 kreeg hij met het bankbedrijf bunq een bankvergunning. De bank app van bunq werd uitgerold en al snel steeg het aantal gebruikers, dit mede dankzij de technologische voorsprong ten opzichte van traditionele banken en de innovatieve snufjes op het gebied van bankieren.

bunq easyMoney review

Waar we de zakelijke rekening van bunq voorheen kenden als bunq Business, is de naam onlangs in een nieuw jasje gestoken: easyMoney Business. Een andere naam, maar met dezelfde voordelen van deze innovatieve bankaanbieder. Lees hieronder meer over de voordelen om te kijken of deze zakelijke rekening bij je past.

Business

Twee pincodes op één pas: DUAL PIN

De grootste ‘uitvinding’ van bunq is dat je twee pincodes op één pas kunt instellen, genaamd DUAL PIN. Het grote voordeel hieraan is dat je maar één pas nodig hebt voor het bankieren via de zakelijke en de persoonlijke rekening.

Afhankelijk van de pincode die je intoetst wordt het geld van de betreffende rekening afgeschreven, erg handig!

Op dit innovatieve systeem is patent aangevraagd door bunq, dus als je gebruik wilt maken van dit technische snufje dan is bunq dé bank voor jou.

Tijd besparen op online bankieren

bunq streeft ernaar om online bankieren zo makkelijk mogelijk te maken, zowel voor particulieren als voor ondernemers. Naast bovengenoemde DUAL PIN hebben ze nog diverse andere tijdbesparende snufjes voor je in petto.

Cashflow scheiden via meerdere rekeningen

Maak je een zakelijke account bij bunq aan, dan krijg je toegang tot maximaal 25 rekeningen. Deze zijn ieder voorzien van een eigen IBAN-nummer. Dit is erg handig, want zo kun je in- en uitgaven gemakkelijk scheiden voor een beter overzicht.

Je kunt bijvoorbeeld automatisch de BTW op een aparte rekening laten zetten, bunq rekent dit bedrag zelf voor je uit. Zo heb je altijd een duidelijk overzicht van je investeringsruimte.

Daarnaast kun je ook werknemers koppelen aan bepaalde rekeningen. Op die manier kunnen bedrijven met personeel toegang verlenen om te bankieren, zonder dat de werknemer bij de hele bankaccount kan.

Bunq easymoney business review

Real-time notificaties, boekhoudkoppeling en betaalautomaat

Je ontvangt real-time notificaties, bijvoorbeeld wanneer een klant betaald heeft. Ontvang je zelf een factuur, dan kun je deze inscannen, waarbij het rekeningnummer automatisch uitgelezen wordt. Scheelt je weer tijd in het overtikken van de letter/cijfercombinatie.

Het is zelfs mogelijk om je mobiel via bunq te gebruiken als betaalautomaat, zodat je klanten direct kunnen afrekenen. Dit werkt middels een QR-code. Ideaal voor ondernemers met een klein aantal pinverkopen.

Tevens is een boekhoudkoppeling mogelijk, zodat alle transacties direct worden gesynchroniseerd met je tool.

TIP: Ben je ook op zoek naar een goed boekhoudprogramma? Vergelijken kan via onze boekhoudprogramma vergelijker. Hier krijg je ook direct toegang tot gratis proefperiodes.

Contactloos en zonder pincode betalen

Ook contactloos betalen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden van bunq. Je kunt per transactie €25 contactloos afrekenen. Indien je de limiet van €50 totaal overschrijdt dan moet je eenmalig je pincode invullen. Via de instellingen van de app kun je de bedragen zelf naar beneden aanpassen of contactloos betalen uitschakelen.

Bunq contactloos betalen easymoney business

bunq Nederlandse Deposito Garantiestelsel

Is bunq bank relatief onbekend voor je en ben je een beetje huiverig om over te stappen naar een minder traditionele bank? Daar hoef je je geen zorgen om te maken, want de bank is aangesloten bij het Nederlandse Deposito Garantiestelsel.

Dat betekent dat je geld tot een bedrag van €100.000 verzekerd is.

Kom je boven dit bedrag, dan is het wellicht slim om ook bij een andere bank een rekening af te sluiten. Ook bij andere aangesloten banken ben je namelijk tot dit bedrag verzekerd (spreiden kan dan zeker wijsheid zijn).

Bij een bedrag boven €100.000 betaal je daarnaast bij bunq negatieve rente, €0,03 per €1.000.

bunq easyMoney zakelijke rekening openen

Enthousiast over de voordelen van bunq easyMoney Business? Hun zakelijke bankrekening kost €10 per maand exclusief €0,10 per bij- en afschrijving.

Een account aanmaken kost je slechts vijf minuten. Hoe werkt het?

  1. Ga hier naar de website van bunq.
  2. Laat je telefoonnummer achter. Je krijgt dan een appje met downloadlink naar de bunq app.
  3. Download de bunq app en vul alleen je bedrijfsnaam in. bunq zoekt nu automatisch alle nodige gegevens erbij. Die hoef je alleen maar te verifiëren om je rekening te openen.

Groen ondernemen of transacties in het buitenland

Met bunq easyMoney krijg je toegang tot alles wat een standaard zakelijke rekening nodig heeft. Maar doe je nu veel transacties in non-euro, dan biedt een uitbreiding met rekening bunq easyTravel Business uitkomst. De kosten zijn €2,99 per maand.

Heb je duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan? Dan kun je je geld door bunq laten herinvesteren in duurzame projecten met de bunq easyGreen bankrekening. Je ontvangt een duurzame Metal Card. De kosten zijn €19,99 per maand.

  • bunq easyGreen Business: ontvang de voordelen van bunq bankieren, en laat ze voor elke €100 die je uitgeeft een boom planten.  
Greencard

Ook particulier bankieren met bunq

Wil je naast een zakelijke rekening ook particulier bankieren bij bunq en gebruikmaken van het grote voordeel van DUAL PIN, zodat je je privé en zakelijke kosten middels een pas betaalt? Dat kan middels de volgende rekeningen:

Conclusie zakelijke bunq review: starten met bunq?

Je hebt nu gelezen over de voordelen van bunq. Zitten er ook nadelen aan deze aanbieder? Niet echt eigenlijk, je moet jezelf alleen afvragen of je het een probleem vindt dat ze geen bezoekadres hebben en dat je dus alleen online bij de klantenservice terecht kunt. De online helpdesk is overigens wel goed bereikbaar.

Ben je een innovatieve ondernemer en kun je de technische snufjes van bunq wel waarderen? Ben je geïnteresseerd in de voordelen van DUAL PIN? Dan is een bunq easyMoney Business bankrekening absoluut een goede keuze voor je!

Business
RECENSIES OVERZICHT
Onze beoordeling
Vorig artikelKerstpakket kopen voor werknemers: voor ieders budget!
Volgend artikelZakelijke bankrekening openen: (bespaar)tips voor ondernemers!
bunq-zakelijk-review-easymoney-business-de-online-bankrekening-voor-innovatie-ondernemersDe bunq zakelijke rekening EasyMoney Business is een goede keuze voor ondernemers die houden van innovatief bankieren. Met diverse technische snufjes zoals DUAL PIN bespaar je met deze zakelijke rekening heel wat tijd. Facturen scan je gemakkelijk in, waarbij het rekeningnummer automatisch wordt ingelezen. Al met al een goede keuze voor ondernemers die eenvoudig online willen boekhouden en die het niet noodzakelijk vinden dat hun bankaanbieder een bezoekadres heeft. Doe je veel transacties in non-Euro en wil je besparen op transactiekosten, dan breid je bovendien eenvoudig je pakket uit met bunq easyTravel Business.